Kako pozirati ako želite imati predivne trudničke fotografije

Foto: Pinterest

MNOGE žene ponosne su na svoje trbuhe, ali kada vide uperen fotoaparat najčešće se stisnu i umjesto da se lijepo namjeste, u toj sekundi odaberu krivu pozu, što rezultira fotografijama koje baš i nisu nešto. 

A kako je internet - Pinterest pogotovo, prepun predivnih trudničkih fotografija, mnogima se nameće pitanje: "Kako njima to uspijeva, a meni ne?".

Poanta je, kažu fotografi, u pravoj pozi, onoj kojom ćete sakriti nedostatke, a istaknuti prednosti i naravno, sve se trudničke poze, manje više, profesionalno snimaju stojećki. Dakle, pripazite kako vam noge stoje jer će vam one itekako poboljšati ili pogoršati cijelu sliku. 

>>>Za jednom stvari stvarno žalim što nisam više radila dok sam bila trudna<<<

Zato je fotografkinja Candy Fields izdala kratki naputak o najboljim pozama za trudnička snimanja koji će dobro doći i fotografima i trudnicama koje žele ovjekovječiti svoje najdivnije trenutke, ali najčešće ne znaju kako. Uz ovih nekoliko praktičnih savjeta na fotkama ćete sigurno izgledati puno bolje nego na slučajno ulovljenoj snimci ili ne baš dobro namještenoj pozi. 

Prema njenim savjetima, noge biste trebali postaviti ovako, jer je težište jako važno, s obzirom na to da vam o njemu ovisi položaj cijelog tijela. 

Što se pak ruku tiče, one su vječiti problem jer kada se kamera upali "ruke ne znaju kud bi sa sobom". A tu vrijedi zlatan savjet: prije nego što ih počnete kriviti i namještati, opustite ih i pokušajte njima nekako nježno obujmiti sebe i to malo biće koje raste u vama. Ruke moraju pričati o nježnosti i opuštenosti. 

Primjerice - jednu ruku stavite nježno ispod trbuha (desnu ruku ispod lijevog dijela trbuha, a lijevu ruku malo ispod desnog ramena), ili obujmite rukama grudi. Ili jednu stavite na bok, a drugom nježno dodirujte kosu ili lice - da se napravi lijepa protuteža tijelu. 

A za sjedeću pozu apsolutno je najbolja poza sjedenje "na turski". 

 

Pročitajte više