Kći je odlučila pomoći tati u prodaji knjige koju je napisao. Postala je broj 1

Screenshot: TikTok

LLOYDU Devereuxu Richardsu trebalo je 14 godina da napiše roman Stone Maidens. Sada, 11 godina nakon što je knjiga objavljena, broj jedan je među trilerima na Amazonu - zahvaljujući njegovoj kćeri.

Prije samo dva tjedna Richardsova kći, Marguerite Richards, objavila je video na TikToku kako bi "upoznala svijet" sa svojim ocem i njegovim romanom. Prodaja Richardsova romana bila je loša, a Marguerite se nadala da bi TikTok mogao pomoći da ljude zainteresira za djelo svog oca.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Video je od tada pregledan 47 milijuna puta. Prošloga tjedna Lloyd Richards je od nepoznatog autora postao autor najprodavanije knjige na Amazonu. 

"Jako sam zahvalan kćeri. Bez nje i njezine ljubavi i potpore, ovo se ne bi dogodilo", rekao je Richards tijekom gostovanja u showu Today.

Marguerite je pojasnila da je "odrasla gledajući tatu kako piše pa je znala koliko je vremena i truda uložio u djelo".

"Radio bi cijeli dan, došao kući, večerao sa mnom i mojom braćom, provodio vrijeme s nama i grabio trenutke za pisanje. Kad je knjiga objavljena, nitko nije bio ponosniji od nas. U proteklih 11 godinama nije bilo mnogo onih koji su pročitali knjigu, ali moj tata nikad nije bio negativan. Zapravo, nastavio je pisati", otkrila je djevojka.

@stonemaidens you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens ♬ original sound - lloyd

Kad je njezin otac završio nastavak svog romana, Marguerite je to dirnulo i istovremeno joj slomilo srce jer "nitko nije pročitao ni njegovu prvu knjigu". Tada se okrenula TikToku, a ostalo je povijest.

"Nadala sam se da ću u samo nekoliko ljudi možda pobuditi zanimanje za knjigu. O ovakvom interesu nisam mogla ni sanjati", poručila je.

U dva tjedna prodano je 65 tisuća primjeraka knjige. 74-godišnjem Lloydu preko noći se promijenio život - zahvaljujući TikToku.

Pročitajte više