Kineskinja rodila sestru blizanku svom dvogodišnjem sinu nakon čudesnog IVF tretmana

Foto: Shutterstock

KINESKA majka, koja je rekla da etnička pripadnost nije važna nakon što je začela svoje treće dijete u 50. godini putem IVF-a uz korištenje sperme i jajnih stanica osoba bijele rase, rodila je svom sinu sestru blizanku dvije godine kasnije nakon čudesnog tretmana IVF-om, piše Daily Mail.

Etnička pripadnost joj nije važna, samo zdravlje

Samohrana 53-godišnja majka Lan Ma iz Pennsylvanije ima dvoje djece, 19-godišnjeg Thomasa i 17 godišnjeg Tylera, a rodila je Tobyja koji sada ima dvije godine u lipnju 2019., nakon začeća putem IVF-a.

Lan je ranije otkrila kako su ona i njezina obitelj smatrali da etnička pripadnost djeteta nije važna sve dok postoji povijest dobrog obiteljskog zdravlja te je odlučila upotrijebiti bijele darivatelje jajnih stanica i sperme za začeće Tobyja.

Lan je sama odgajala svu svoju djecu i često je zamjenjuju za baku njenog dvogodišnjeg sina Tobyja, a ove je godine, točnije 19. studenoga, rodila Tobyjevu biološku sestru Taru, koja je također začeta donacijom jajnih stanica i sperme.

Brat i sestra su gotovo jednaki

"U dobroj sam formi i izuzetno sam zdrava tako da je trudnoća bila savršena", rekla je Lan. "Nisam imala nikakvih komplikacija unatoč godinama. Za mene su godine samo broj. Mislila sam da sam imala sreće s Tobyjem jer je on sretan dječak koji nikad ne plače, a Tara je potpuno ista. Izgledaju gotovo identično, imaju istu boju kose i isti su im nosevi."

U početku je potrošila 25.000 dolara na spermu, jajašca i lijekove za donora, a zatim 3500 dolara za zamrznuti embrij i prijenos.

Starija djeca su je poticala na odluku da ima još jedno dijete

"Thomas i Tyler molili su me da imam još jednu bebu kako bi Toby mogao odrastati s bratom ili sestrom i najboljim prijateljem", objasnila je. "Ne brine me što ću biti u svojim 70-ima kada oni budu u 20-ima. Nema razloga da vjerujem da ću biti krhka i slaba jer sam sada zdravija nego što sam bila u svojim 30-ima. Dobro jedem, vježbam i meditiram svakodnevno, što je promijenilo moj temperament, tako da sam uvijek smirena. Radim od kuće, tako da sam uvijek u mogućnosti biti s djecom. Moj životni cilj je pratiti ih kroz njihov životni razvoj."

Pročitajte više