Koji je vaš izgovor?

Foto: Pinterest/Instagram 

PRIJE nekoliko godina, Maria Kang, mama troje djece, postavila je pitanje: "Koji je tvoj izgovor?" uz fotku na kojoj izgleda fenomenalno – s toniranim mišićima, iako je svoje treće dijete rodila prije samo osam mjeseci. 

Ovo je ta fotka. Sjećate je se? 

No – to je bilo tada. To je bilo u vremenu kada je ova fotka zaista zamutila vode na društvenim mrežama jer su mnogi njenu poruku smatrali kao da omalovažava tijela i stanja drugih žena, podastirući im pod nos da moraju biti savršene već nekoliko mjeseci nakon poroda. 

To je bilo tada. 

Nedavno je Maria Kang objavila još jednu fotku sa snažnom porukom. 

Fotka, kao i ona prva – pokazuje prekrasnu ženu, zar ne. No njen opis poručuje nešto drugo. Od one fotke Maria je u životu prošla neke uspone i padove. Kao i mnogima od nas, život jednostavno nije pjesma.  

Prošla je bolnu rastavu, depresiju, umor, brige i njen život više nije toliko posvećen vježbanju. Ma čak ni toliko njoj samoj, uz djecu. 

"Ovo sam ja danas – žena s dosta kilograma više u odnosu na onu Mariu onda, no to sam ja – sada, nakon svega – ja sada u vremenu u kojem jesam i iskustvima koje proživljavam. I jednako sam lijepa. Ovo je sirova slika bez ikakvog retuširanja, bez pripreme i bez srama. Ali ja sam pronašla svoju ljepotu, kao i svoju snagu i hrabrost. Ne želim imati izgovore u životu iako znam da je život težak i da ponekad jednostavno morate presložiti prioriete. Nekada jesam bila posvećenija vježbanju, danas imam neke druge izgovore na pameti i nije mi problem pokazati i tu moju stranu."

Kang je tako promijenila poruku - i to je dobra stvar. "Ne sramite se pokazati takvi kakvi jeste – jer to ste vi - sa svim svojim nesavršenostima u svom apsolutno ne savršenom svijetu.

Nikada se prije nisam fotkala bez dobre pripreme, dijete, sređivanja, no ovo sam sada ja - jednostavno ja." 

 

Pročitajte više