Kraljica joge umrla je nakon kućnog porođaja od rijetke komplikacije

INSTRUKTORICA joge Lauren Verona umrla je nakon što je rodila svoju treću kćer Lucindu u obiteljskom domu u Queenslandu. 42-godišnjakinja je donijela na svijet zdravu djevojčicu pa je primila u ruke, a onda joj je naglo pozlilo. Hitno je prevezena u Sveučilišnu bolnicu Sunshine Coast, ali nije joj bilo spasa.

Njezin suprug Ryan Gaylard otkrio je da je umrla od embolije amnionskom tekućinom. Stanje nastaje kada amnionska tekućina ili drugi fetalni materijal uđe u krvotok majke i može spriječiti zgrušavanje krvi.

"Želim da znate da se Lauren povezala s našom prekrasnom bebom, čije ime znači svjetlo, a ona je to u ovim mračnim vremenima. Bolujemo zbog gubitka, ali srca su nam puna zbog blagoslova u obliku Lucinde koji nam je podarila Lauren", rekao je shrvani suprug kraljice joge.

Istaknuo je da je kućni porod tekao po planu, ali sve se zakompliciralo nakon što je rodila.

"Ovo stanje se ne događa često i zato je malo istraženo. Mrtvozornik još uvijek sve istražuje u nadi da bi to moglo pomoći u razumijevanju ovog stanja i možda spasiti barem jednu obitelj od onoga što ćemo mi trpjeti do kraja života", dodao je Ryan.

Verona je vodila privatni studio joge. Željela je nadahnuti ljude da traže unutarnju promjenu i transformaciju. Umrla je samo četiri mjeseca nakon što se udala za Ryana.

Pročitajte više