Krema od banane protiv kašlja koju će klinci obožavati

Foto: 123rf

DIJETE vam kašlje već dulje vremena? Kašalj ne posustaje ni nakon lijekova, kapi, masti? Čak ni nakon alternativnih pripravaka poput prženog šećera u mlijeku?

Odnosno, dijete vam odbija sve te fujaste pripravke, a kašalj mu ne da spavati po noći, hropće, napinje se, čak povremeno povrati sav taj skupljeni šlajm? Uh, teško je to razdoblje i za dijete i za roditelje koji već frustrirano pokušavaju naći način kako pomoći svom djetetu.

Pa, možda ovo pomogne!

Pronašli smo jednu finu kremicu koja bi mogla odgovarati svakom djetetu koje voli banane, a takve je djece vjerujemo mnogo.

Dakle, riječ je o, kažu, vrlo ljekovitoj kremi od banane koja je odlično prirodno sredstvo protiv upornog kašlja i bronhitisa. Uz to je ukusna, zdrava, vrlo hranjiva i ne šteti želudcu. Priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci:

2 srednje zrele banane (točkaste)

2 žlice šećera ili meda

400 ml kipuće vode

Priprema:

Banane dobro izgnječite plastičnom vilicom ili žlicom (u dodiru s metalom banane brzo potamne), dodajte šećer i dobro promiješajte. Ukoliko kremu radite s medom (za dijete starije od dvije godine), njega onda stavite na kraju kada se smjesa ohladi kako visoka temperatura ne bi ublažila ljekovita svojstva meda. Dakle zgnječene banane zalijte kipućom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta.

Konzumacija:

Kremicu dajte djetetu barem 4 puta dnevno (smjesu od oka razdijelite na četiri dijela) te ju prije same konzumacije lagano zagrijte (može i na kratko u mikrovalnoj).

Svaki dan napravite novu kremicu (zaista je lako) te bi kašalj za nekoliko dana trebao prestati. U svakom slučaju, lakše je, jeftinije i prirodnije od skupih, nekad doista neučinkovitih sirupa. 

Pročitajte više