Kristen Bell priznala u intervjuu da joj teško pada sve veća neovisnost njenih kćeri

Patrick Rideaux PicturePerfect via Guliver Image

JEDNA od najtežih stvari u roditeljstvu je spoznaja da svom djetetu morate dati slobodu da donosi vlastite odluke. Ako ste se ikada brinuli oko autonomije svog djeteta, barem djelomična utjeha je činjenica da niste u tome sami. Zvijezde poput Kristen Bell i Daxa Sheparda, koji slove za neke od najsimpatičnijih roditelja, također priznaju da im je sve veća dječja autonomija teško pala.

U intervjuu za Yahoo Lifestyle par je pričao o tome kako im je njihova osmogodišnja kći Lincoln dala do znanja kako ne želi morati ići s njima na putovanja, kad odlaze zbog posla. Bell je rekla da su, iako su osjećali neku vrstu krivnje, uglavnom bili ponosni što se njihova kći osjećala ugodno da se zauzme za sebe i izrazi svoje potrebe.

"Potajno smo bili jako ponosni na to kako je to uspjela odlučiti", objasnila je Bell. "U isto vrijeme, osjećali smo se užasno. Mislili smo: 'Čovječe, imali smo dojam da im se sviđaju ova putovanja.' Ali nije tako. Oni žele raditi nešto svoje. Sad je važno prepoznati njihovu autonomiju u svakom trenutku. Nemam nikakvo vlasništvo nad njima. Ovdje sam samo da ih podržim i osiguram im sigurnost, hranu i vodu. A osim toga, mogu učiniti samo najbolje što mogu. A ako kažu da više ne žele ići s nama na naša poslovna putovanja, to se mora poštovati."

Komunikacija je jedna od najvećih prepreka s kojima se roditelji susreću sa svojom djecom, jer čak i izrazito dobronamjernim mama ili tatama može biti teško dati svom djetetu prostor da izrazi svoje potrebe i osjećaje. A ako možete potaknuti zdravu komunikaciju, jednako je važno poštovati ​​autonomiju svoje djece i njihovu sposobnost da donose vlastite odluke.

U slučaju Bell i Sheparda, uspjeli su shvatiti da njihova poslovna putovanja remete živote njihovih kćeri. Umjesto da ignoriraju zahtjev njihove kćeri Lincoln, oni su je saslušali i dovoljno poštovali njezinu neovisnost.

Pročitajte više