Liječnik pjevačkim umijećem umirio bebu pa postao viralni hit

LIJEČNICI kod većine mališana pobuđuju strah, pogotovo kad se trebaju cijepiti ili vaditi krv.

Međutim, postoje doktori koji shvaćaju koliki je to stres za djecu pa se trude to učiniti na najbezbolniji način.

Tako je i pedijatar Ryan Coetzee iz bolnice Raigmore u Škotskoj pjevao pjesmu "Unforgettable" pjevača Nat King Colea dok je vadio krv maloj bebi, prenosi portal GoodMorningAmerica.

Naime, Ryan je školovani pjevač klasične glazbe, a u kolovozu je počeo raditi u bolnici.

10-mjesečna Gracey je smireno gledala u pedijatra dok je on vadio krv iz prstića, a nogama je pratila ritam pjesme.

"Pjevanje malim pacijentima je nešto što uvijek radim. Prirodno mi je pjevati, a kad radite na pedijatriji zabavno je nasmijavati djecu i malo se glupirati", izjavio je Ryan.

Gracey je rođena s Downovim sindromom i već je imala operacije srca i bubrega, stoga niti ne čudi da se jako boji vađenja krvi. Međutim, kod ovog pedijatra nije prolila niti jednu suzu, kako kaže njena majka Shannon Wemyss.

"Prestravljena je kad treba dobiti injekciju. To je traumatično za nju i za nas koji je promatramo. Već smo puno puta vadili krv, ali je ona svaki put uznemirena. Ništa je nije moglo smiriti, ali tada smo upoznali Ryana. Učinio nam je iskustvo ugodnim i bio je doista nezaboravan", rekla je Wemyss.

Majka je sve snimila i podijelila na Facebook profilu nakon čega je video postao viralan. Do sada je prikupio 1200 lajkova i podijeljen je preko 690 puta.

Pročitajte više