Lucy Liu progovorila o odluci da postane majka u kasnim 40-ima: Nisam imala plan

Foto: EPA

POSTOJI milijun smjerova u roditeljstvu, a Lucy Liu je pronašla onaj koji joj odgovara. Glumica je sina Rockwella Lloyda dobila 2015., s 47 godina. Rodila ga je surogat-majka. Sretnu vijest tada je objavila na Instagramu: "Predstavljam novog malog čovjeka u svom životu, svog sina Rockwella Lloyda Liua."

U nedavnom intervjuu za The Cut Liu je progovorila o svojoj odluci da dobije dijete.

"Nisam imala plan. Samo sam pomislila da želim promjenu. Osjećala sam se kao da stalno čitam isti scenarij. Umorila sam se od toga", pojasnila je.

Bez previše razmišljanja odvažila se na taj korak. Kaže da nije čitala knjige o roditeljstvu, već se odlučila prepustiti i podizati dijete onako kako joj bude odgovaralo.

"Jedino što sam znala je da sam htjela odgajati dijete u New Yorku", dodala je.

Svako jutro sinu priprema doručak, ali zna kada treba predah

Sina odgaja kao samohrana majka. Vrlo joj je važna obiteljska tradicija. To trenutno uključuje rano ustajanje kako bi svom sinu pripremila doručak i započinjanje dana razgovorom o njegovim snovima i rasporedu za taj dan, a drugim roditeljima poručuje da uzmu predah od djeteta kad osjete da im je potreban.

"Roditeljima ponekad treba malo osvježenja, a djeca se tako uče neovisnosti, kao i razumijevanju da mama može odstupiti, ali da će se vratiti i da će sve biti u redu. Budite blagi prema sebi, shvatite da vam je potreban odmor i da djeca također trebaju odmor od svojih roditelja. Odete jedno od drugog, vratite se i postat ćete jače i bolje osobe", izjavila je prošle godine.

Pročitajte više