Majka 16-godišnju kćer tražila da počne plaćati stanarinu, ona to odbija

Foto: 123RF

ANONIMNA majka na roditeljskom forumu Mumsnet podijelila je detalje neugodne obiteljske svađe. Naime, njezina kći krajem listopada puni 17 godina te je početkom godine počela raditi. Godišnje zaradi oko 14.500 funti, što iznosi nešto više od 10.000 kuna mjesečno. S obzirom na to da nema nikakvih financijskih obveza, osim što si svaki dan kupuje ručak, majka je od nje tražila da doprinese kućanstvu s 50 funti tjedno, što bi značilo s oko 2000 kuna mjesečno.

"Za taj iznos će joj biti osigurana hrana, topla voda, vožnja s posla i na posao (ne živimo na ruti autobusne linije) i druge uobičajene stvari. Natjerala me da se osjećam kao najgora majka na svijetu jer sam je to uopće pitala", požalila se žena.

Kaže da je ostala bez dječjeg doplatka, a uskoro će i otac djevojke prestati plaćati alimentaciju. Istovremeno su njihovi troškovi ostali isti ili su se povećali.

"Tražila sam je da plati telefonski račun za srpanj jer si je kupila novi mobitel, uz obećanje da će ga sama platiti. Platila sam joj i autoškolu, a kad položi ispit očekuje automobil", dodaje majka.

Svoj zahtjev smatra poštenim, ali svađa s kćeri natjerala ju je da savjet je li u pravu potraži na internetu.

"Uopće niste nerazumni. 16-godišnjakinja koja toliko zarađuje mora dati barem nešto. Od ostatka može itekako dobro uštedjeti", smatra jedna osoba.

"Ako je ona odlučila da neće vama plaćati, onda može i unajmiti vlastiti stan", dodaje druga.

"Kad sam pročitala naslov teme mislila sam da je pomalo zloban, ali onda sam se predomislila. Čini mi se da je vaša kćer razmažena. Ja bih je prestala voziti na posao i s posla, plaćati satove vožnje i telefonske račune. Pustite je neka se sama organizira i plati te stvari", savjetuje treća.

"Ako ne plati, nemojte joj kuhati, prati odjeću, itd.", prijedlog je četvrte.

Ipak, našlo se i par osoba koji smatraju da majka griješi.

"Tražite od 16-godišnjeg djeteta da plati boravak u vlastitom domu. Naravno da ste nerazumni", "Nisi trebala imati djecu koju ne možeš uzdržavati", "Život je za mlade ljude danas stvarno težak. Nije jednostavno kao prije kupiti stan ili kuću, samo se preživljava i ušteda će joj sigurno značiti", komentirali su oni koji se ne slažu s idejom da djeca doprinose kućnom budžetu.

Pročitajte više