Mama blogerica tvrdi da je zbog jednog pravila njena obitelj puno sretnija

Foto: 123RF

BLOGERICA Sarah Mae prakticira filozofiju za koju vjeruje da joj omogućuje više mira u životu. 

Naime, mnoga djeca danas imaju goleme količine igračaka, koje im s vremenom dosade i na kraju se ne igraju nijednom od njih. Osim toga, umjesto uredno složene, često se te igračke nalaze po cijelom životnom prostoru, a nerijetko su i izvor frustracije te razlog obiteljskih svađa.

Kako je i sama Sarah priznala, često je galamila na svoju djecu koja nisu doživljavala njene naredbe da pospreme igračke kojima se ne igraju, a nije željela postati frustrirana majka koja nema strpljenja.

Upravo zato ova je blogerica odlučila početi prakticirati pravilo 20 igračaka. Ukratko, prema ovoj filozofiji, vaše dijete u svakom trenu ne smije imati više od 20 igračaka. Ako mu kupite novu ili je dobije na poklon, mora se odreći jedne stare, bilo da je odluči pokloniti prijatelju ili pak donirati djeci čiji si roditelji ne mogu priuštiti kupovinu igračaka.

"Manje stvari, više mira. Što manje imamo, manje zasićeno se osjećamo. Što se manje zasićeno osjećamo, sretniji smo", kratko je zaključila.

Objasnila je sinu da se nekih igračaka moraju riješiti i zajedničkim snagama su broj smanjili na dvadeset. Upravo zato su svoju filozofiju i nazvali pravilo 20 igračaka.

Iako se i to čini kao velik broj, Sarah priznaje da se i sama šokirala shvativši da njezin sin ima puno više igračaka, a da su oni kao roditelji krivi što su to dopustili.

"U početku, kada je tek čuo moju ideju, oči su mu se raširile, a izraz lica mu je bio zabrinut. Ali jednom kada smo započeli sa sortiranjem, baš se unio u to. Razvrstavao je i bio uzbuđen zbog poklanjanja svojih stvari pa čak i zbog buduće dvorišne rasprodaje koju ćemo organizirati. Njega je, vjerovali ili ne, ovaj izazov zapravo zabavljao", prisjetila se blogerica reakcije svoga sina.

Kako je otkrila, najteže se bilo držati pravila koje je sama odradila. Osjećala se kao da je upala u zamku kada bi je njezina djeca molila da im kupi jeftine igračke koje se nude na svakom koraku, ali nakon što su shvatili da neće posustati, i oni su to od nje prestali tražiti.

"Želim da moja djeca nauče biti zadovoljna i sretna s onime što imaju. Ne želim da upadnu u zamku da uvijek trebaju imati više i bolje stvari", zaključila je.

Pročitajte više