Mama fotkom poručila: Posjetiti novorođenče nije vaše pravo, nego privilegija

AKO vjerujete svemu što vidite na društvenim mrežama, trudnoća i porođaj su najljepši periodi u životu. Međutim, roditelji dobro znaju da je realnost potpuno drugačija te da tjelesna bol i nedostatak mogu biti prilično iscrpljujući. 

Objava 29-godišnje mame Katie Bowman postala je viralna jer je odlučila dati drugačije viđenje perioda nakon porođaja. 

Objavila je vlastitu fotografiju na kojoj sjedi na bolničkom krevetu i bulji u jednu točku. Ne zbog toga što nije sretna što je upravo na svijet donijela dijete, nego jer je iscrpljena od svega što se događa. 

Kako je pojasnila, majka je četverogodišnjeg djeteta i 21-mjesečnih blizanaca, a nakon treće trudnoće u bolnici je provela nekoliko dana. To je značilo hrpu posjetitelja i nedostatak privatnosti.

"Kad si u bolovima jer si iz tijela istisnuo malo ljudsko biće, očekuje se da se spremno fotografiraš, razgovaraš s obitelji i prijateljima, a ponekad se nisi čak ni stigla otuširati ili otići na WC", napisala je Bowman. 

Ova mama iz Australije je dodala da joj nije cilj posramiti ljude koji posjećuju novopečene majke, nego ih upozoriti da promisle o tome što žena proživljava.

"Sjetite se koliko je umorna. Jasno je da ste uzbuđeni, ali posjetiti novorođenče nije vaše pravo, nego privilegija", poručila je. 

Drugi roditelji brzo su se uključili u raspravu i složili da je "sve što žena treba odmor" te zahvalili Bowman na realnom prikazu postporođajnog razdoblja.

Pročitajte više