Mama je slomljena jer njena kći tinejdžerica želi promijeniti staromodno ime

Foto: 123RF

JEDNA majka pojadala se drugim roditeljima da se osjeća slomljeno nakon što joj je kći priznala da želi promijeniti ime. 13-godišnja djevojčica nije zadovoljna svojim staromodnim imenom, a njena mama ideju o promjeni imena smatra užasnom.

''Moja kći govori da želi promijeniti ime jer je uvjerena da uz naše prezime ne paše, odnosno zvuči kao da je starica. Slomljena sam jer smo odabrali ime koje nam se sviđa. Ne možemo ga skratiti i nikad nismo imali nadimke za nju'', napisala je na roditeljskom forumu Mumsnet.

''Ne mogu zamisliti da je zovemo nekako drugačije. Nikad njeno ime nisam smatrala tradicionalnim ili staromodnim'', dodala je i napisala da možda ispada sebična. 

Kasnije je u komentarima otkrila da je ime kćeri Rose, a želja joj je promijeniti ga u Ava ili Evie.

''Kći ti kaže da mrzi svoje ime, ne bih se čudila da je zadirkuju. Sada ima 13 godina, uskoro nećeš moći kontrolirati što će napraviti i legalno će to moći učiniti sama. Ako se složiš s njom, možda ćete u budućnosti imati bolji odnos i neće morati živjeti s imenom koje ne podnosi'', odgovorila joj je jedna majka.

''Ja sam sama promijenila svoje staromodno ime čim sam to mogla učiniti. Sada je jako popularno, ali mrziti vlastito ime je odvratno. Postala sam druga osoba, imam više samopouzdanja'', poručila joj je druga.

Neki roditelji smatraju da ne bi smjela popustiti.

''Kao dijete, a posebno u tinejdžerskoj dobi, mrzila sam svoje ime. Očajnički sam ga željela promijeniti, a danas sam odrasla i volim ga. Mislim da joj moraš reći da ga ne može promijeniti, a ako to bude htjela i kada bude starija, neka to onda sama i učini'', poručila joj je.

Pročitajte više