Mama koja strahuje od koronavirusa priznala da dijete tušira čim se vrati iz škole

Foto: 123RF

OSNOVNE škole u Australiji otvorene su početkom svibnja nakon što su neko vrijeme bile zatvorene zbog epidemije koronavirusa. Mnogi roditelji isprva nisu bili sigurni hoće li poslati djecu natrag u školske klupe, ali s vremenom su popustili. 

Ipak, Vanessa Stubbs, kolumnistica Kidspota, odlučila je priznati da svoju kćer tušira čim se vrati iz škole.

“Skidam je, uniformu odmah stavljam u perilicu, a pjenušava kupka čeka spremna. To je jedno uobičajeno poslijepodne u našem domu nakon covid krize. Mom djetetu je to postalo normalno i uživa jer je u pidžami već u 16 sati”, tvrdi Stubbs.

Vanessa i dalje strahuje od zaraze novim koronavirusom pa temeljitije čisti i dom.

“Prekidače za svjetla, kvake i rukohvate sam u posljednja tri mjeseca čistila više puta nego u posljednje tri godine”, dodaje, ali tvrdi da nije poput nekih drugih majki.

“Jedna ne dopušta djetetu da uđe u stan dok se ne skine u donje rublje te mu briše školsku torbu i knjige”, piše. 

Svjesna je da sve to što čine nema smisla, ali kaže da si ne može pomoći.

“Ako se dijete zarazilo u školi - zarazilo se i nikakva dekontaminacija, pjenušava kupka ili brisanje vlažnim maramicama mu neće pomoći. Uz to, puštamo djecu da se igraju, družimo se, šaljimo ih na spavanje drugima. Žalim za danima kad su nas sredstva za dezinfekciju ruku asocirala na duge letove avionom i kad je corona bila samo pivo koje povremeno pijem, a školsku uniformu peremo jednom tjedno”, zaključila je.

Pročitajte više