Mama oduševila izumom koji bi njenoj gluhonijemoj kćeri mogao spasiti život

Foto: Facebook

NEMOGUĆNOST verbalne komunikacije zastrašujuća je prepreka za mnoge pojedince. Bez obzira na razlog zašto je tome tako, mnogi od nas ne mogu ni zamisliti poteškoće s kojima se ti ljudi moraju suočavati u svakodnevnom životu. 

Zabrinulo je to i Natalie Bell iz Australije, majku koja je shvatila da u slučaju da ona i njezina kći sudjeluju u prometnoj nesreći, bolničari ne bi imali pojma da je njezino dijete gluhonijemo i da ne smije na magnetsku rezonancu.

Naime, malena ima kohlearni implantat, odnosno umjetnu pužnicu zbog čega nikako ne smije biti podvrgnuta takvom pregledu jer bi to moglo imati razorne posljedice.

Upravo zbog tog straha Natalie je izradila dodatak za sigurnosni pojas kao upozorenje da njezina kći ima umjetnu pužnicu.

Ova je mama nastavila izrađivati dodatni dio za pojas i za ostalu djecu i odrasle osobe sa sličnim poteškoćama, a otkad je svoju potencijalno spasonosnu kreaciju objavila na Facebook stranici, zaprimila je nekoliko tisuća zahtjeva za prijateljstvo i više od 205.000 lajkova.

Izradila je i dodatak koji se može staviti na školsku torbu.

"Imamo mnogo vaših upita, trudimo se odgovoriti svima, stoga vas molim za strpljenje i razumijevanje", napisala je Natalie. 

Važno je ovdje upozoriti roditelje, kada je riječ o autosjedalicama, da mnogi njihovi proizvođači upozoravaju da se takvi proizvodi, poput ovog Natalienog ne koriste jer se upotrebom proizvoda koje oni nisu odobrili poništava garancija o sigurnosti koju daju za svoje autosjedalice.

 

Pročitajte više