Mama organizirala zabavu kćeri koja je dobila prvu menstruaciju

Foto: Youtube screenshot

KADA djevojčice uđu u pubertet, događa se nešto što ih može užasnuti, zbuniti i začuditi, a to je prva menstruacija. To je znak da su postale žene, a jedna majka odlučila je svojoj kćeri povodom te životne prekretnice organizirati zabavu.

"Razlog zbog kojeg sam to učinila je što želim da zna da je volim i da ima podršku obitelji. Također, mislim da je ovo odličan način da proslavimo što je postala žena", ispričala je Morgana Sin, koja je gostovala u emisiji "This Morning".

Kako kaže, za zabavu posvećenu svojoj 11-godišnjoj kćeri kupila je čak i tortu.

"Želim da o tome otvoreno razgovaramo i da mi priđe bez srama jer je menstruacija još uvijek stigmatizirana", dodala je Sin.

Svojoj kćeri poklonila je knjige o menstruaciji i higijenske uloške te joj pojasnila da je uvijek može pitati što god je zanima.

Gledatelji emisije na društvenim mrežama su komentirali da je ideja pomalo bizarna.

"Zašto to obznaniti pred 20 ljudi? Djevojčica je ionako vjerojatno dovoljno zbunjena. Bolje da su joj samo roditelji pružili podršku i pojasnili da ne postoji razlog zbog kojeg bi se trebala sramiti menstruacije. Moglo je proći i bez torte", jedan je od komentara na ovu neobičnu zabavu.

Pročitajte više