Mama otkrila 9 vrsta plača u skladu s bebinim potrebama, ljudi oduševljeni

JEDNA je mama postala zvijezda na TikToku objavivši video u kojem je s pratiteljima podijelila vodič o devet vrsta plača malih beba i njihovim značenjima - od zvukova koji ukazuju na to da vaše dijete treba podrignuti do zvuka koji označava da je pospano.

Anna Shields iz Kalifornije objasnila je na svom profilu @annashieldss da su sve vrste plača pokazatelji različitih raspoloženja i potreba novorođenčeta, kao što su glad, pospanost, bol zbog rasta zuba, nelagoda, žeđ ili potreba za društvom.

Novopečena majka je rekla da vas još neki bebini glasovi mogu upozoriti na to kada je boli trbuh ili mora podrignuti i slično.

Njezina objava je pratitelje uputila na članak s internetske stranice FirstDiscoverers, koji sadrži opise devet krikova s audioisječcima. U videu je rekla: "Ako imate novorođenče ili ćete ga uskoro imati, svakako pogledajte ovaj video. Ovo je za vas."

@annashieldss NEWBORN CRIES! Trust me on this one #newborn #newbornhack #momlife #newparents #pregnancy #aprilbaby2022 #momtok #momhacks #postpartum #babyboy #momsoftiktok #newbornvlog ♬ New Home - Austin Farwell

"Novorođenčad ima devet vrsta plača na temelju ljudskih refleksa", dodala je. Članak koji je Anna citirala kaže da će novorođenče, ako treba podrignuti, imati kratak i trzav plač, a zvuk koji će proizvesti bit će nešto slično kao "eh".

Prema članku, to se događa jer im se dijafragma spušta i grkljan se zatvara. Anna je podijelila da će gladno novorođenče ispustiti zvuk "neh" jer mu se jezik lijepi za nepce.

Pospano novorođenče će ispustiti zvuk "aoh", široko otvarajući usta dok mu se jezik povlači.

Beba koja osjeća nelagodu zbog neudobnog položaja, vrućine, hladnoće i slično ispustit će zvuk "heh".

Još jedan zvuk koju će novorođenčad proizvoditi je onaj mirni i tužni, koji zvuči kao "lelaol" kad mu treba društvo.

Prema daljnjim uputama, novorođenčad koja ima problema s izbijanjem zubića stvara zvuk "guen". Ovaj zvuk će biti popraćen pojačanim lučenjem sline.

Novorođenčad koja plače jer je žedna ispuštat će zvuk "ne".

One bebe koje se osjećaju tužno i uznemireno raznim podražajima napet će se dok ispuštaju plač koji zvuči kao "ouin".

Posljednji zvuk je kada ih boli trbuščić, a zvuči kao "eerh", promuklo, stegnuto i produženo.

S više od 1.3 milijuna pregleda i 119.000 lajkova, Annin video vrlo je popularan među korisnicima TikTika.

Jedan korisnik je komentirao: "Zajedno s poznavanjem različitih položaja ruku prilikom jela, ovo je stvarno od pomoći. Sada mi treba novorođenče da to isprobam."

Drugi je rekao: "Ovo je nevjerojatno", dok su neki ushićeno komentirali: "To je tako istinito!"

Pročitajte više