Mama otkrila jednostavan trik uz koji će bebe ekspresno prestati plakati

ZAUSTAVLJANJE bebinog plača ponekad se može činiti kao nemoguća misija. No, u videozapisu na TikToku jedna mama je demonstrira kako joj polazi za rukom da njezina novorođena beba prestane plakati u roku od samo nekoliko sekundi.

@ibmslady

The greatest mom hack for new mothers ##momtok ##fyp ##fyi ##lifehacks ##lifesaver ##newmom ##stichthis ##real ##facts ##duetwithme

♬ original sound - Dtx_lady

Kako je objasnila, za početak je potrebno ispraviti pogrešku koju većina ljudi nesvjesno radi. Umjesto da bebu držite okrenutu prema sebi, okrenite je na drugu stranu. Pobrinite se da joj je vrat stabilan i da dijete može neometano disati te ga cijelo vrijeme pridržavajte rukom. Bebine noge neka budu skupljene te je lagano ljuljajte.

Još jedan bitan savjet je da bebu omotate u dekicu kako bi joj ruke bile čvrsto uz tijelo. Povijanje je relativno stara tehnika čvrstog umatanja bebe te se vjeruje da ih to podsjeća na boravak u maternici. No, ako niste sigurni kako ispravno poviti dijete, to može biti i poprilično opasno. Pogrešno povijanje bi moglo povećati rizik za razvoj displazije kuka, a osim toga, postoji rizik od pregrijavanja vaše bebe ako je zamotana u previše deka ili u pretople prekrivače, navodi nct. Na kraju, povijanje bi se trebalo prakticirati isključivo kod novorođenčadi. Kada djeca počnu pokazivati znakove da bi se uskoro mogla samostalno okrenuti, više ne biste trebali prakticirati ovu tehniku, piše The Sun.

Pročitajte više