Mama počela uživo prenositi kako njezin sin piše zadaću, rezultati su iznenađujući

Foto: Unsplash

Majka iz Kine, koja na društvenoj mreži Douyin uživo prenosi kako njezin devetogodišnji sin piše domaću zadaću, kaže da su rezultati ove prakse iznenađujući.

Žena koja se predstavila imenom Zhang, odlučila je omogućiti gledateljima da prate i potiču njezinog sina na učenje. Video koji je emitirala 6. siječnja uživo pratilo je više od 900 ljudi. Pristup je, kaže, doveo do toga da dječak završava svoju domaću zadaću dva do tri puta brže nego inače.

"Prije bi prstima petljao po gumici, sada to više ne radi", rekla je.

Također, ova metoda omogućila joj je da obavlja kućanske poslove i brine o mlađem djetetu jer sina više ne mora nadzirati. Dok prenosi kako dječak piše zadaću, na ekranu se vide samo njegove ruke i rad.

Dok neki hvale kreativan pristup koji štedi vrijeme, drugi smatraju da je to pretjerano.

"Dijete živi pod stalnim nadzorom i propušta uživati u djetinjstvu", komentirala je jedna osoba.

Ova viralna priča odražava akademski pritisak na učenike u Kini. Navodno je porastao interes za takozvanim online nadzornicima koji djeci i tinejdžerima prave društvo tijekom učenja te izdaju upozorenja ako im razina koncentracije opadne. Sustav je posebno omiljen među studentima koji žele povećati svoju konkurentnost na tržištu rada dok se pripremaju za poslijediplomske ispite.

Pročitajte više