Mama podijelila bizaran simptom trudnoće: ''Nisam mogla pomicati desnu stranu lica''

ŽGARAVICA, nesanica, probavni problemi, otečene noge... Sve su to trudničke tegobe od kojih pati većina trudnica, međutim ova mama podijelila je jedan bizaran simptom trudnoće koji se ne događa toliko često. Lauren Anderson objavila je video na TikToku koji je u kratkom vremenu postao viralan pa otkrila kako joj se u trudnoći pojavila Bellova paraliza.

Riječ je o određenoj vrsti abnormalnosti živca facijalisa koja dovodi do nagle slabosti ili paralize mišića na jednoj strani lica, a u njezinom slučaju radilo se o desnoj strani lica.

@laurensk9home That time I was almost 39 weeks pregnant and developed Bell’s Palsy 🫠 #bellspalsy #pregnancy #fyp #wtf #whyme ♬ original sound - Lauren Anderson

'''Teško mi je jesti, piti, pričati ili bilo što raditi i jedva čekam roditi svoga sina'', rekla je Lauren, a u komentarima su joj se javile mnoge šokirane, ali i uplašene trudnice koje je saznanje o ovom iznimno rijetkom trudničkom simptomu prilično iznenadilo.

''Nisam znala da je ovakvo što uopće moguće, drži se'', ''Što je ovo? Dosad nikad nisam čula za ovaj simptom u trudnoći, strašno'', samo su neki od komentara ispod njezine objave.

U međuvremenu, Lauren je rodila sinčića, ali i dalje objavljuje videa vezana uz svoju paralizu koja joj, kako kaže, postepeno prolazi. Bellova paraliza kod trudnica najčešće se javlja u zadnjem tromjesečju trudnoće ili postpartumu, a dobra je vijest što kod 90 posto žena ovaj problem potpuno prođe u roku od nekoliko mjeseci nakon porođaja, donosi PubMed.

Pročitajte više