Mama podijelila savjet kako neusporedivo brže složiti čisto posuđe iz perilice

PRAŽNJENJE perilice posuđa ponekad može biti naporan posao. Premda je neusporedivo pranje posuđa na ruke i u perilici, svakodnevne obveze tjeraju nas na dodatno skraćivanje i optimiziranje vremena provedenog u pospremanju kuće, osobito kad su u pitanju obitelji s više djece. 

Courtney Smith-Broadhead, stručnjakinja za dom i majka troje djece, podijelila je video koji pokazuje kako je perilicu posuđa praznila dvostruko brže i uz manje hodanja. Prva stvar koju trebate prestati raditi je ići naprijed-natrag.

@keepitsimplesparkles #simpletips Unload #Dishwasher in #HalfTheTime 🎀 #dishwasherhack #timesavingtips #cleantok #organizingtiktok #cleaningtiktok #momhack #lifehack #fyp ♬ Material Girl - Madonna

Takav pristup, koji označava vađenje jednog po jednog komada posuđa i nošenje do odgovarajućeg ormarića ili ladice zahtijeva previše truda i vremena. "Hodanje naprijed-natrag s neorganiziranom hrpom posuđa definitivno nije učinkovito i kradljivac je stvarnog vremena", rekla je zvijezda društvenih mreža.

Vadite jedan po jedan komad i slažite slično posuđe na radnu plohu

"Ovom metodom možete jednostavno i učinkovito odložiti organizirane hrpe posuđa kao profesionalac koji štedi vrijeme", rekla je. Nakon što se prva skupina složi i pospremi, rekla je da ponovite istu rutinu s drugom.

Prije nego što shvatite, sve će biti na svom mjestu, rekla je. Za još brži postupak pratitelj je predložio da "organizirate stvari dok ih stavljate u perilicu posuđa: vilice zajedno, žlice, velike tanjure, dječje tanjure itd. tako da ih je lako izvaditi!"

Pročitajte više