Mama pokazala ožiljak od carskog reza: "Svaki porođaj je čudesan"

Foto: Instagram

BRITTANY NOONAN smatra da je svaki porođaj predivan, a mnogi se s njom slažu. Ova fitness trenerica i mama dvoje djece objavila je fotografiju svog trbuha kraj kojeg leži njena tromjesečna kći uz inspirativnu poruku: “Kako god se dogodilo, majčinstvo je čudesno.”

Na fotografiji nije sakrila strije ni ožiljak od carskog reza. Dapače, to je htjela pokazati i poručiti da ne brine čak ni ako ožiljci nikad ne izblijede.

“Nekako mi se sviđa taj podsjetnik odakle su došle moje bebe, poseban je i kad god ga pogledam, znam koliko sam sretna”, napisala je.

Noonan je odlučila osnažiti žene koje su rodile djecu carskom rezom ili ih to tek čeka i objasniti im da se toga ne bi trebale sramiti.

“Nadam se da će jednog dana žene znati da ne trebaju opravdanje zbog načina na koji su donijele dijete na svijet i da će ponosno i bez osjećaja krivnje ili srama reći da je to bilo carskim rezom”, poručila je.

Njena objava oduševila je stotine žena, a mnoge od njih su podijelile vlastita iskustva.

“Carskim rezom sam rodila oba sina. Ožiljci pokazuju koliko je moje tijelo snažno i predivno i stalni su podsjetnik na našu priču”, napisala je jedna mama, dok je druga dodala: “Neizmjerno sam zahvalna što postoji carski rez. Spasio je život meni i mom djetetu.”

Pročitajte više