Mama pokazala što sve zna njezin 10-mjesečni sin, ljudi su zapanjeni

Screenshot: TikTok

Iako se roditeljima koji slijede Montessori metodu ovo možda ne čini čudnim, mama Sophie Zee postala je viralna zbog objave videa u kojem svom jednogodišnjem sinu zadaje kućanske poslove koje on s veseljem obavlja.

Životne vještine u obliku igre ključni su alati za učenje za bebe i malu djecu. Pranje prozora, brisanje prašine, pranje suđa, pometanje i pranje rublja aktivnosti su koje razvijaju koordinaciju oko-ruka, jačaju stisak i snagu ruke, što je kasnije važno za učenje pisanja i drugih važnih vještina.

"Imaš 10 mjeseci, a već znaš toliko o osnovnim kućanskim poslovima i povezuješ ih s igrom i zabavom te uživaš pomagati i obavljati ih", piše u videu na TikToku koji je skupio više od 500.000 pregleda.

@schoolpsych.mom Let your baby & kids watch/help with your daily chores. Even if it takes a bit longer or is a bit messier. It’s so important for their development and they enjoy it! #momsoftiktok #parentingtips #babylife #newmomtips #toddlermom ♬ Feel Good - Tundra Beats

Zee je pokazala kako joj sin pomaže u pranju suđa: okreće gumb na perilici, odlaže pribor za jelo u perilicu i slaže knjige na polici.

"Neka vas djeca gledaju ili pomognu u vašim svakodnevnim poslovima. Čak i ako traje malo duže ili je malo neurednije, to je važno za njihov razvoj i oni uživaju u tome", poručila je Zee.

Mišljenja gledatelja su podijeljena. Jedni su zapanjeni dječakovim sposobnostima, drugi smatraju da bi ga mama trebala pustiti da bude dijete, dok treći isto rade sa svojom djecom jer smatraju da je pomaganje u kućanskim poslovima važno za razvoj samopouzdanja.

Pročitajte više