Mama priznala da djecu nije naučila dijeliti ili se ispričavati bilo kome

Foto: Instagram

JESSICA Offer majka je četvero djece. Imala je predodžbu o tome kako bi odgoj djeteta trebao izgledati, ali sve se promijenilo kad je sama rodila.

Svjesna je da će mnogi njen stil protumačiti kao kontroverzan, ali ipak o njemu otvoreno progovara.

“Mislim da stvarno nije fer ako se ijedno moje dijete lijepo igra da mu dođe drugo i tjera na dijeljenje igračke”, izjavila je Jessica za Kidspot.

Naime, kako kaže, odgaja četiri individualne osobe, a ne moraju svi uživati u dijeljenju pa ih na to ne tjera. Razumije da je čekanje ponekad teško djeci, ali smatra da je to dio života i da njene kćeri tako usvajaju važnu lekciju o strpljenju.

Djecu ne tjera ni na ispričavanje jer ne vjeruje da je djecu moguće naučiti empatiji.

“Da, kažu žao mi je kad učine nešto nažao jedna drugoj, ali samo ako to žele”, dodaje.

Još jedna stvar koja u njenom domu nije obavezna je pisanje domaćih zadaća. 

“Smatram da je šest sati učenja dovoljno i da je domaća zadaća posljednja stvar koju djeca trebaju po povratku iz škole. Svaku večer čitamo priče, a djecu je nužno naučiti razlikovati dobro i zlo”, pojašnjava.

Za kažnjavanjem poseže vrlo rijetko te se trudi naučiti djecu da njihovi postupci imaju prirodne posljedice koje će same doći. 

Svojoj djeci dopušta da odijevaju što žele te ih ne tjera da jedu hranu koju ne vole. Inače, od četiri djevojčice kojima je majka tri imaju dijagnosticiran autizam. Ranije je izdvojila nekoliko savjeta koje ima za sve roditelje koji se pronađu u sličnoj situaciji.

Pročitajte više