Mama priznala da nikad ne kažnjava djecu pa podijelila mišljenja

Foto: 123RF

23-GODIŠNJA majka, koja nije htjela otkriti svoj identitet ni lokaciju, suočila se s valom kritika zbog kontroverznog stila roditeljstva.

U podužoj objavi na Redditu pojasnila je da svoju petogodišnju kćer i trogodišnjeg sina nikad ne kažnjava. Svojoj djeci dala je potpunu kontrolu nad svime - od toga da sami biraju odjeću do toga da se nije bunila ni kad je njezina kći uzela električni šišač i obrijala si glavu.

U svom pristupu ohrabruje djecu da grle samo one koje žele, što je dovelo i do tenzija u obitelji, uključujući i s njenom majkom.

"Imam dvoje djece. Moj stil roditeljstva nije najpopularniji. Djecu ne kažnjavam, ignoriram loše ponašanje i nagrađujem dobro. Ako nešto rade krivo, jednostavno ih preusmjerim. Za mene i djecu to odlično funkcionira, oni su dobro prilagođeni i pristojni", napisala je.

Do problema je došlo kad je njezin sin odbio zagrliti baku, zbog čega joj je majka rekla da zanemaruje djecu.

"Smatra da nikad neće odrasti i da će ih zlostavljati u školi. Tvrdi i da će se loše ponašati kad odrastu", pojasnila je žena stav svoje majke.

Ljude je njezina ispovijest podijelila. Mnogi smatraju da djeca trebaju smjernice jer su premlada da bi spoznala što je dobro, a što loše.

"Njihov mozak još nije dovoljno razvijen da bi mogao razumjeti prihvatljivo i neprihvatljivo ponašanje. Suludo je to očekivati", napisala je jedna osoba.

Neki se slažu da na neki način zanemaruje djecu, odnosno poručuju da bi trebala učiniti više kako bi dobro odgojila djecu.

Oni koji su stali na njenu stranu kažu da se ne treba obazirati na kritike.

"Tvoja majka ne može odlučivati kako ćeš odgajati djecu. Ti si odabrala ovaj pristup, vjeruješ da radiš dobro time što puštaš djecu da sama odlučuju. Međutim, pokaži djeci da njihovi postupci imaju posljedice kako bi izbjegla probleme u ponašanju kako budu odrastali", zaključila je druga.

Pročitajte više