Mama priznala da umjesto djece piše domaću zadaću: Neću ih opterećivati

Screenshot: TikTok

Moderne tehnike roditeljstva sve su češća tema internetskih rasprava, a lavinu reakcija pokrenula je majka, Lottie, koja je otvoreno priznala da piše domaće zadaće svoje djece, osobito kad su zatrpana aktivnostima poslije škole.

Njezina starija kći ide u peti razred, srednja u treći, a najmlađe dijete u predškolu. Smatra da su djeca pod prevelikim pritiskom te da opterećivanje domaćim zadaćama nije vrijedno stresa.

"Znam da svaki roditelj pomaže djeci, ali ja umjesto njih pišem domaće zadaće. Neću ih opterećivati problemima iz matematike koje nemaju vremena riješiti. Učitelji daju neke zadaće koje zaista nisu primjerene dobi djece", iznijela je svoj stav na TikToku.

@lottie..weaver I swear the list goes on and on 😂😂 #controversalparenting #momlife #momsofTikTok #viral #girlmom #girlmom #toddlermom #lifestyle #momtok #dayinmylife #momof3 #fyp #blondehair #hair ♬ original sound - ✨Lottie✨

Lottie se ne zamara domaćim zadaćama, već joj je, kako kaže, važnije da njezina djeca izrastu u iskrene i snažne osobe.

"Sve što želim je imati iskren odnos s djecom", poručila je.

Neki roditelji su stali na njezinu stranu, dok je bilo i onih koji su priznali da im je pao kamen sa srca sada kada su saznali da nisu jedini koji pišu domaće zadaće umjesto svoje djece. No, postoje i oni koje ovakav stav ljuti.

"Obavljanje posla umjesto vašeg djeteta dugoročno tom istom djetetu ne koristi, osim ako ne želite da izraste u lijenu osobu", kaže jedna osoba.

"Moj sin u osnovnoj školi uopće nije dobivao domaće zadaće. Sada je u srednjoj školi i jako se muči s tim, pa sam skeptična oko toga hoće li vaš pristup zaista koristiti djeci", objašnjava druga.

"Svi mi pomažemo jer je danas previše domaćih zadaća, ali nikad ne bih pisala zadaće umjesto djece", tvrdi treća.

Pročitajte više