Mama trojki pokazala zapanjujuću količinu mlijeka koja je potrebna da nahrani bebe

NINA Dufrenne iz Missourija bila je trudna 29 tjedana kad je u siječnju ove godine rodila trojke. Prerano rođene bebe stavljene su na jedinicu neonatalne intenzivne njege i odmah po rođenju su intubirane.

"Nisam ih smjela ni dodirnuti. Mogla sam im jedino osigurati svoje mlijeko", rekla je Nina za Today Parents. 

Osjećala se bespomoćnom dok je gledala trojke u inkubatorima pa se počela svakodnevno izdajati i dostavljati svoje mlijeko u bolnicu, kako bi se njime hranila njezina djeca. Nedavno je proslavila šest mjeseci uspješnog hranjenja beba svojim mlijekom.

"Ne vidimo često da majke trojki doje. Moja djeca bila su hranjena na sondu i mnogi su sumnjali da ću ih naučiti sisati. Također, upozoravali su me da neću moći proizvesti dovoljne količine mlijeka za sve troje", priča Nina. 

@elle.plus.fourr

Feeding isn't a one lane road. The message is never doubt a determined mother. Just let us feed our babies. ##breastfeeding ##fedisbest ##triplets ##fypシ

♬ What a time by Niall Horan and Julia Michaels - ana.tpwk

Bilo je tu raznih komentara. Majka kaže da su je mnogi pokušavali obeshrabriti.

"Govorili su mi da nikad više neću spavati jer će troje djece naizmjenice jesti čitave dane. Dojenje i izdajanje nije jednosmjerna cesta, ali ja nikad nisam sumnjala u sebe i svoje majčinstvo. Pustite nas da hranimo svoju djecu", poručila je u jednom TikTok videu. 

Pokazala je i što je sve prošla, kao i koliko je mlijeka potrebno da nahrani troje djece. Mnogi su joj pružili podršku u komentarima. 

"Ovo je zamrzivač legendi. Ti si prava šampionka", "Radiš divan posao, mama. Trebala bi slaviti svaki mililitar i svaki trenutak", neke su od poruka. 

Dufrenne i njezin suprug Nick imaju i dvogodišnju kćer Ellu. Sada su trojke počeli dohranjivati adaptiranim mlijekom kako bi mogli pratiti njihov ritam. Nina se izdaja svaka dva i pol sata, otprilike 25 do 30 minuta, a onda hrani djecu. Ima 15 minuta pauze prije negoli se ponovno mora izdajati.

"To je posao s punim radnim vremenom", poručuje te dodaje da joj dojenje nije uvijek lako jer ima sindrom policističnih jajnika, stanje koje utječe na razinu ženskih hormona i može otežati dojenje. Tijekom tjedana u kojima ne bi mogla proizvesti dovoljno mlijeka koristila bi ono koje je ranije spremila u zamrzivač.

"Kad sam bila trudna, nisam mogla pronaći previše informacija o tome kako dojiti trojke. Htjela sam pokazati drugim majkama da je to moguće i da može biti lijepo", zaključuje Nina.

Pročitajte više