Mama tvrdi da je zaposlenim majkama lakše nego onima koje su doma s djecom

Foto: Pexels

JEDNA mama na društvenim je mrežama nedavno izazvala burnu raspravu. Naime, u videu koji je objavila i koji je u kratkom vremenu postao viralan, objasnila je zašto misli da je zaposlenim majkama lakše nego onima koje ostaju kod kuće i paze na dijete.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

''Želim vam reći nešto što zaposleni roditelji sigurno ne žele da roditelji koji ostaju kod kuće znaju. Ići na posao puno je lakše nego ostati kod kuće s djecom, a evo i zašto. Radnim danima, kada moram ići na posao, slušam glazbu, pijem kavu, prošećem gradom. Odem u ured, razgovaram s drugim odraslim ljudima. Točnije, koristim druge dijelove mozga, koji se ne koriste kada sam kod kuće s djecom, a zatim ponovno moram putovati kući slušajući glazbu sama. No, onda mi nedostaju moja djeca i jedva ih čekam vidjeti kada dođem kući, a i oni jedva čekaju vidjeti mene", ispričala je.

Kada je riječ o mamama ''kućanicama'', ona tvrdi da je njima mnogo teže jer im znaju proći dani bez ikakvog normalnog ljudskog razgovora.

''Od trenutka kada ujutro otvorite oči do trenutka kad ih zatvorite prije spavanja, vi morate biti stopostotno uključeni u sve. To je stalni sukob, to je stalna potreba svih drugih osim vas, djeca viču na vas, vi vičete na djecu i sve se vrti oko toga što trebate učiniti za nekog drugog", objasnila je ova mama koja tvrdi da mame koje čuvaju djecu, a ne odlaze na posao, jedva imaju vremena razmišljati o bilo čemu osim o svojim obavezama vezanima uz djecu ili egzistenciju.

Njezina objava je izazvala podijeljene reakcije. I dok su se jedni u potpunosti složili s njom, drugi smatraju da je u krivu.

''Ovo nije točno u mom slučaju, meni je komunikacija s odraslima previše iscrpljujuća'', ''Ovo je nekim dijelom točno, ali isto mnogo toga ovisi o vrsti posla koji mame obavljaju. Neki poslovi su doslovno užurbani pakao i nema prekida između, onda je sigurno još teže'', samo su neki od komentara korisnika TikToka.

Pročitajte više