Mama usporedila izgled prije dvije godine i danas: Zašto očekivati da izgledamo isto?

MNOGE mame otkrivaju da im se tijelo uvelike promijenilo nakon što su rodile. A dokaz za to ima body positivity influencerica Brianna, koja se u razmaku od točno dvije godine fotografirala u kupaćem kostimu na istom mjestu. 

Na fotografiji s lijeve strane je nešto vitkija, a njezin sin oprezno gleda u vodu. Na fotografiji desno ima obline, a dječak se veselo igra u vodi.

"Isto mjesto u razmaku od dvije godine. Gledam ove fotografije i primjećujem promjene. Primjećujem da mi se oblik tijela promijenio. Ima dana kada je teško gledati te promjene, ima dana kada je lako. Ali znam da je promjena neizbježna ako u potpunosti proživljavam svako godišnje doba", podijelila je svoje promišljanje s više od 23 tisuće pratitelja.

"Onda pogledam dalje od svog tijela. Tu je moj mali dječak. Bi li pogledao ove fotografije i primijetio da je moje tijelo drugačije? Ne, vjerojatno ne bi. Primijetio bi da se igram s njim. Toliko toga se promijenilo u posljednje dvije godine, za nas oboje, toliko smo narasli. Zašto onda očekivati da izgledamo isto? Obje fotografije prikazuju mamu i sina koji žive život. Obje fotografije dokazuju da je vaše tijelo samo posuda. Kao maska u kojoj je vaš telefon. Ponekad morate pogledati širu sliku kako biste zapamtili zašto je promjena u redu", zaključila je te dodala oznake "normalizirajmo normalna tijela" i "majčinstvo kroz Instagram".

Briannina objava skupila je stotine lajkova. Jedna žena priznala je da joj je točno takva poruka trebala.

"U posljednje vrijeme sam toliko nezadovoljna svojim tijelom. Promjenama, celulitom, salom na trbuhu, uskom odjećom. Ali imam 44 i mama sam troje djece koja radi dva posla. Umorna sam od toga da sam stalno umorna. Više sam od vanjskog izgleda i više vrijedim od onoga što ljudi misle o meni", napisala je.

Pročitajte više