Mama želi otkazati božićne planove kako ne bi ometala sinovu rutinu spavanja

Foto: Pexels

SVI roditelji jako dobro znaju da Božić može biti iznimno stresno razdoblje, pogotovo onima koji imaju malu djecu. Od pakiranja poklona do provjere jeste li skuhali nešto za one najmlađe, 25. prosinca je u najmanju ruku naporan. Jedna je mama potaknula burnu raspravu nakon što je podijelila svoj neobičan pristup Božiću ove godine.

Ova mama za Mumsnet je otkrila da razmišlja o potpunom prekidu slavlja Božića kako se njezinom 20-mjesečnom sinu ne bi poremetila rutina spavanja.

"Naši planovi su bili otići kod rodbine na Božić i ostati prespavati, ali s obzirom na to da je po mom mišljenju sin premali i mogao bi izaći iz putnog krevetića, rado bih promijenila naše planove samo na popodnevni posjet (možda za večeru?) između njegovog popodnevnog i večernjeg spavanja kako ne bih ometala njegovu rutinu. Jesam li nerazumna? Bojim se da će svekrva i svekar biti razočarani i da će moj partner biti ljut na mene, ali moje uzbuđenje za Božić je prvenstveno vidjeti svog dječaka sretnog i uzbuđenog, a mislim da bi mu pretjerani umor i stimulacija mogli to pokvariti'', objasnila je ova mama pa dodala:

''Osim toga, znam da ću ja biti ta koja će se boriti s njegovim uspavljivanjem satima dok će ostali uživati u božićnom slavlju.''

Njezino je priznanje podijelilo mišljenja pa su tako neki roditelji na njezinoj strani, dok su drugi zaključili da ipak malo pretjeruje.

''Mislim da tvoj sin neće biti uznemiren jer ćeš ti biti s njim, ali i tvoj suprug. Razumijem kako se osjećaš, ali velika je stvar napraviti tako naglu promjenu u božićnim planovima u ovako kasnoj fazi. Mislim da nije pristojno'', napisala joj je jedna mama, dok je druga stala u njezinu obranu.

''Ja imam autistično dijete i potpuno te razumijem. Ako ljudi to ne shvaćaju, to je samo njihov problem. Imaš pravo odlučivati gdje će i koliko dugo ostati tvoja beba, nitko se nema pravo ljutiti na tebe, pa ni tvoj suprug'', napisala je.

Pročitajte više