Mame otkrile kako su prije porođaja prikratile vrijeme do polaska u bolnicu

Foto: 123RF

IAKO u filmovima porođaj počinje prilično brzo i bolno, u stvarnosti je priča često potpuno drugačija.

Žene mogu tjednima prije osjećati takozvane lažne trudove pa u početku moraju ocijeniti jesu li počeli pravi. To rade praćenjem razmaka između trudova i njihovog trajanja. Ako se vrijeme između trudova skraćuje, a bol pojačava, vrijeme je za krenuti u bolnicu.

No taj proces može trajati dulje vrijeme, a čitateljice portala Madeformums otkrile su kako su prikratile vrijeme čekanja.

1. Čišćenje kuće

''Čistila sam dok mi nije puknuo vodenjak. Onda sam znala da moram krenuti u bolnicu'', prisjetila se Debbie H.

2. Odlazak u nabavku

''Kažu da će hodanje potaknuti trudove. Otišla sam u kupnju namirnica. Zapravo sam hodala gore-dolje po centru, popila kavu da prikratim vrijeme i odvezla se u bolnicu'', napisala je Claire H.

3. Štrikanje

''Počela sam štrikati dok sam čekala inducirani porođaj. Kontrakcije su se počele pojačavati i rodila sam za dva sata'', izjavila je Emma F.

4. Gledanje filma

''Obećala sam starijim sinovima da ćemo odgledati Jurski park 2. Trudovi su se pri kraju filma toliko pojačali da je razmak između njih bio dvije minute i morala sam odjuriti u bolnicu'', prisjetila se Sarah P.

5. Šetnja u prirodi

''Cijelo jutro osjećala sam minutni bol svakih deset minuta. Otišla sam sa sinom do jezera hraniti patke'', napisala je Vonnie.

6. Spavanje

''S drugim djetetom sam otišla u krevet, zaspala, probudila se s jakim trudovima, otišla u bolnicu i rodila nakon 40 minuta. Savršeno'', opisala je Debbie H.

Pročitajte više