Mame otkrivaju kako su pronašle ravnotežu između obiteljskog i poslovnog života

Foto: 123RF

IAKO sve veći broj muškaraca sudjeluje u kućanskim poslovima, većina zadataka poput glačanja, kuhanja i čišćenja i dalje je na ženama. Kada su tu i djeca, lista obveza prilično je dugačka i teško je sve stići na vrijeme. Majke koje uz sve i rade, ponekad su prilično rastrgane između obiteljskih i poslovnih obveza.

Nekoliko mama je za portal mydomaine.co.uk odgovorilo na pitanje koji je njihov savjet za pronalazak ravnoteže između obiteljskog i poslovnog života.

Chriselle Lim: “Najvažnije je prihvaćanje i shvaćanje da ne možeš sve stići i učenje kako povjeriti dio zadataka nekom drugom. Majčinstvo me naučilo da ponekad treba nešto pustiti. Bilo da je to posao ili privatni život, važno je pronaći ljude kojima vjeruješ i koji znaju obaviti tvoj posao. Nije jednostavno pronaći takve ljude, ali tu su! Postoji i nešto što zovem digitalna detoksikacija. Ugasim mobitel vikendom i isključim posao, ali sam posvećena obitelji i prijateljima.”

Monica Rose: “Ravnoteža je ključna. Uvijek dajem 100 posto na poslu, ali kad dođem doma, onda sam potpuno posvećena isključivo obitelji. Ne smijete se bojati pitati za pomoć.”

Emily Current: “Pokušavam organizirati vrijeme za djecu, za sebe i za supruga. Svakoga dana pokušavam živjeti vodeći se mudrošću prijatelja: ‘Neka ti srce bude gdje su ti noge.’ To znači biti potpuno posvećen onome gdje si trenutno, bilo to kod kuće ili na poslu.”

Meritt Elliott: “Obožavam liste obveza. Na mojoj listi poslovnih obveza nalaze se sastanci, konferencijski razgovori i e-mailovi, a obiteljska lista uključuje sadnju u vrtu, izradu kolača i posjet novom parku.”

Simone Harouche: “Osigurajte vrijeme za svakoga tko vam je važan. Jednostavno je pustiti posao u privatni život, ali treba imati granice. Ako sam na poslu do 17 sati, od 17 do 19 sam posvećena djeci i mobitel mi je ugašen.”

Pročitajte više