Mamu probudila vriska sina, sada apelira na druge: Čepovi za odvode mogu biti opasni

Foto: Shutterstock

U VEĆINI kada nalaze se čepovi za odvode, no mnogi roditelji uopće nisu svjesni koliko oni mogu biti opasni za mališane. Priča majke pustolovnog dvogodišnjaka Archieja mogla bi nas natjerati da počnemo razmišljati i o tome.

Medicinska sestra Nikki Jurcutz na svojoj edukativnoj platformi Tiny Hearts Education podijelila je ispovijest majke koju je u 4 ujutro probudila vriska starijeg sina koji je dotrčao do njezine sobe. Vikao je da je njegov mlađi brat Archie u kadi i da mu treba hitna pomoć.

"Nisam bila spremna na prizor koji sam zatekla u kupaonici. Moj dvogodišnji sin je bio odjeven i s pelenom u kadi. Privukao je stolicu do kade i ušao u nju, a onda zatvorio odvod čepom i otvorio slavinu. Voda se prelijevala iz kade, a kupaonica je poplavila", prisjetila se.

Majka kaže da je najgore što je dječak pokušavao izaći iz kade, ali se umorio pa je odustao.

"Klečao je na koljenima i praktički već zaspao u kadi. Da se naš stariji sin nije probudio, moglo se dogoditi najgore", istaknula je.

Dječaka su pregledali liječnici i ustanovili da je dobro. Sada je stavila bravu na vrata kupaonice, a čep za odvod drži izvan dohvata djece.

"Toliko je roditelja koji nikad ne bi pomislili da čepovi za odvode mogu biti opasni. Većina ih drži pokraj kade. Nadam se da će ova priča biti poučna za ostale roditelje", zaključila je.

Bolničarka Jurcutz dodala je da je potrebno samo nekoliko centimetara vode i 20 sekundi da se malo dijete utopi te je također apelirala na roditelje da čepove za odvode drže na sigurnom mjestu.

Pročitajte više