Mamu zgrozila bizarna mogućnost koju fotograf nudi osnovnoškolcima

STANDARDI ljepote se stalno mijenjaju, a to uvelike možemo zahvaliti društvenim mrežama. Filteri su postali normalni, baš kao i prikazivanje iskrivljene stvarnosti. 

Iako se mnogi svakodnevno trude pomoći mlađim generacijama da prihvate sami sebe kakvi jesu te da ne pokleknu pred onim što vide kod takozvanih influencera, jedan fotograf odlučio se za potpuno drugačiji pristup. Naime, Britanka Sam Walker na Twitteru je podijelila cjenik fotografiranja koji su dobili učenici koji pohađaju školu u koju idu i njezine kćeri.

Neke od mogućnosti koje on nudi su "osnovno retuširanje", kojim se uklanjaju mrlje i prištići na licu, te "napredno retuširanje", koje omogućuje i izbjeljivanje zuba te korigiranje boje tena.

"Cure su danas imale školsko fotografiranje i postoji opcija retuširanja fotografije!" napisala je u svojoj objavi te dodala kako se žalila školi.

"Zašto osmogodišnjaci moraju biti paranoični zbog neujednačenog tena?" zapitala se ova frustrirana mama.

Njena objava je izazvala zgražanje drugih roditelja te je podijeljena više od tri tisuće puta.

"To je grozno. Moja kći ima ožiljke od opeklina i nikada ih nismo pokušavali sakriti na fotografijama. Umjesto toga smo je naučili da je nevjerojatna onakva kakva jest", napisala je jedna mama.

No bilo je čak i onih koji su istaknuli kako se školske fotografije njihove djece retuširaju bez njihovog pristanka.


 

Pročitajte više