Mašu su proglasili najštetnijim crtićem za klince!

Foto: Pinterest

ŠOK i nevjerica! Omiljeni crtić među našim klincima proglašen je nedavno najštetnijim, što će vas sve skupa sigurno još dodatno šokirati jer je riječ o crtiću kojeg doslovno vole i mladi i stari i cure i dečki, jer je glavni lik toliko sladak i naoko baš dobar za klince da je ovaj podatak doista šokantan. Zamislite - psiholozi su napravili istraživanje i onu malu, slatku, nestašnu, jednu i jedinu mašu proglasili štetnom. I to ne bilo koji psiholozi već Mašini Rusi.

Bit će da je Maša u Rusiji napravila pravi dar-mar kada su je proglasili štetnom. Kako stoji u zaključku njihovog istraživanja Maša je jednostavno prenestašna, svašta si dozvoljava i zapravo je jako često baš pakosna i to je ponašanje koje djeca zaista ne bi trebala kopirati. Jer iako ona jest slatka i svakakva, Maši ne mari za posljedice svog ponašanja što je tipično djetinje ponašanje, i baš bi zbog toga netko drugačiji od nje trebao biti puno bolji uzor djeci.

Drugi crtić ove rang liste pripao je američkom crtiću Monster High koji je zaludio i naše klince, ali srećom ne u tolikoj mjeri, a nakon ove informacije možda niti neće jer, kako kažu psiholozi, crtić sam po sebi nije toliko lošiji od drugih, slične tematike, ali vokabular kojeg djeca mogu čuti u njemu loš je i mogao bi jako pokvariti djecu.

Treći je pak crtić također jedan od omiljenih u Hrvatskoj te smo i za njega lagano podigli svoje obrve u nevjerici - Spužva Bob Skockani loš???

Kažu psiholozi da je Spužva Bob prekritičan prema svima osim prema sebi, da je sebičan, da je egoist i da takvo ponašanje djeca jednostavno ne bi trebala gledati.

U moru urnebesno loših i silno nasilnih crtića začuđuje što se na ovoj listi našao i jedan stari dobro crtić koji jest nasilana, znamo to svi, ali činilo nam se ne u tolikoj mjeri kao ovi noviji. Riječ je o Tomu i Jerryju za koje istražitelji jednostavno kažu da se ponašaju nedolično. Nije da se ne slažemo s njima, jer ponekad stvarno pretjeraju, ali da u moru crtića psiholozi izvuku baš ove, za koje se nekako smatra da su najneviniji, priznajemo, dalo nam je dobrog materijala za razmišljanje.

 

 

Pročitajte više