Matt Damon ne dozvoljava svojim kćerima zadržati poklone koje dobiju

Foto: Splash 

MATT Damon je jedna od najvećih filmskih zvijezda na svijetu, a u nedavnom intervjuu koji je dao magazinu Today progovorio je o tome kako slava i bogatstvo koji dolaze s karijerom predstavljaju neočekivane izazove u odgoju njihovih četiriju kćeri.

Priznao je da bi sve bilo lakše kad bi on i njegova supruga Luciana Barroso dignuli ruke od odgoja i jednostavno se prepustili "struji", no tako bi uništili priliku da cure odgoje kako treba i nauče ih pravim životnim vrijednostima. 

Matt je otac četiriju kćeri - najstarija Alexia ima 19 godina, Isabella ima 11, Gia devet, a Stella sedam godina, što znači da Matt već gotovo 20 godina balansira između slave i privatnog života kojeg pokušava zadržati što dalje od javnosti i negativnih posljedica slave i bogatstva. 

"Što je čovjek slavniji i bogatiji, dobiva više poklona i besplatnih stvari. Ljudi, fanovi i poslovni partneri gotovo nam svakodnevno pošalju neku sitnicu, a mi smo odlučili da ništa od toga ne želimo zadržati, čak i ako pošalju nešto jako kul što se djeci sviđa", rekao je i objasnio da time ne želi omalovažavati dobivene poklone ni ikoga želi uvrijediti, ali njegova djeca ionako imaju sve što im srce poželi te im ništa od toga što dobiju zaista ne treba. "Uostalom", rekao je, "dobro se sjećam svojih početaka i teško zarađenih prvih dolara, a to je iskustvo koje želim naučiti svoje kćeri. Želim im da znaju cijeniti pravu vrijednost svakog zarađenog dolara, što je lekcija koju sigurno ne bi naučile kad bismo im dozvolili da zadrže sve što dobiju, ma koliko neodoljive i ekstravagantne te sitnice bile", poručio je, a intervju su prenijeli i brojni drugi portali. 

Zato baš sve što dobiju odmah šalju onima kojima će ti pokloni biti potrebniji, a iako se njegove kćeri možda ne slažu s tim pravilom, "naučit će s vremenom da je to bio dobar potez jer bi ih inače pretvorili u razmažena derišta, što nikako ne žele", zaključio je Matt. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Matta Damona, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Matt Damon. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više