Medicinska sestra tražila od mame da objasni zašto ne namjerava dojiti bebu

Foto: Instagram

JEDNA mama na Redditu se požalila na medicinsku sestru kojoj se obratila za pomoć. Naime, zakazala je termin za savjetovanje u okviru programa za obitelji s malim primanjima. Kada joj je medicinska sestra ponudila pomoć pri odabiru izdajalice, ona je odgovorila da dijete namjerava hraniti adaptiranim mlijekom.

“Sestra je skinula naočale, čudno me pogledala i pitala zbog čega. Rekla sam joj da to smatram najboljim rješenjem za nas, a onda me ponovno upitala zašto”, napisala je majka.

“Pojasnila sam joj da neću dugo biti kod kuće s bebom jer se već najesen vraćam na posao, ali to je nije zadovoljilo. Počela mi je objašnjavati da i druge mame rade i istovremeno doje. A onda je upitala: ‘Što je s ocem djeteta? Ne može li on raditi da bi ti mogla ostati kod kuće i dojiti?’”, dodala je razočarana mama.

Kako je pojasnila, ne može si svaka obitelj dozvoliti samo jedan prihod, a i jasno je dala do znanja da želi raditi. 

“Četverogodišnju kći sam dojila skoro dvije godine. To je uzelo tjelesni i emocionalni danak. Završila sam na terapiji jer sam postala tjeskobna, depresivna i samo sjedila na kauču. Dojenje mi nije pomoglo da se zbližim s kćeri, već me razorilo. Nisam je više željela ni držati. S vremenom, zahvaljujući terapiji i antidepresivima, ponovno sam mogla uživati u majčinstvu. Također, htjela sam ići raditi, a nisam mogla. Sve mi je teže bilo biti majka koju moja kći treba”, pojasnila je.

Zbog toga je donijela odluku da drugo dijete neće dojiti.

“Doista vjerujem da to nije nešto što bih trebala objašnjavati svakoj osobi kad spomenem da djetetu dajem formulu”, upozorila je.

Ljudi su se većinom složili s njenim mišljenjem upitavši se zašto bi itko opravdavao svoje odluke drugima.

Pročitajte više