Meghan Markle pojasnila što ju je natjeralo na borbu za plaćeni rodiljni dopust

AP Photo/Stefan Jeremiah via Guliver Image

VOJVOTKINJA od Sussexa, koja je nedavno napisala pismo Kongresu zagovarajući plaćeni obiteljski dopust i nazvala senatoricu Kirsten Gillibrand da je potakne da se uključi u tu borbu, raspravljala je o toj temi na The New York Times DealBook Online Summitu.

Tijekom razgovora, koji je bio naslovljen “Minding The Gap” i uključivao Mellody Hobson, izvršnu direktoricu i predsjednicu Ariel Investmentsa, voditelj Andrew Ross Sorkin pitao je Meghan je li "tjeskobna zbog bavljenja politikom”.

Humanitarno pitanje

U odgovoru je vojvotkinja od Sussexa spomenula pravilo, koje je postavila obitelj njezina supruga, da ostane politički neutralna, prije nego što je istaknula da je to pitanje zapravo "humanitarno".

„Ne vidim ovo kao političko pitanje, iskreno. Gledajte, postoji pravilo u kraljevskoj obitelji da nema bavljenja politikom, a mislim da je plaćeni dopust, s mog stajališta, humanitarno pitanje”, rekla je Meghan.

"Vratila sam se ovdje, sad sam majka dvoje djece i znam da je SAD jedna od samo šest zemalja u cijelom svijetu koja ne nudi nikakav oblik nacionalnog plaćenog dopusta, to jednostavno nema smisla", rekla je.

Vojvotkinja je rekla kako smatra da se možemo “svi složiti da je ljudima podrška svakako potrebna kad dobiju dijete”. Također je priznala da je to pitanje osjetljivo za nju i princa Harryja jer su nedavno postali roditelji drugog djeteta, kćeri Lilibet.

“Imali smo luksuz da smo mogli imati to vrijeme, i Harry i ja, da budemo s našim novorođenčetom”, rekla je Meghan. “Mislim da ako cijenimo američke obitelji na takav način, kako bismo trebali, to nas vodi u ekonomski rast i uspjeh, ali također stvarno omogućuje ljudima da imaju to sveto vrijeme kao obitelj.”

Prema njenim riječima, njezinu radnu etiku nadahnuli su njezini roditelji, a vojvotkinja se prisjetila kako je stvorila vlastiti posao s izradom gumica za kosu kad je imala osam ili devet godina.

“Sjećam se osjećaja da sam nešto učinila, da sam uložila u sebe i obavila posao i da sam za to dobila naknadu”, rekla je o prodaji svojih gumica za kosu. "Iz toga proizlazi osjećaj ponosa." Osnivačica Archewella je tad zaključila da su joj te vrijednosti ukorijenjene za cijeli život, piše Independent.

Pročitajte više