Mila Kunis: "Odbijam razmaziti svoju djecu - dolari su naši, a ne njihovi!", to me naučilo moje siromašno djetinjstvo

Foto: Getty Images/Instagram

MILA Kunis je naša stara "znanica" - često pišemo o njoj - s pravom, jer za razliku od mnogih holivudskih mama, Mila je jedna od onih koja čvrsto stoji na zemlji i ne boji se najotvorenije pričati o temama vezanima uz majčinstvo i djecu. Zapravo, toliko je prizemna da ne čudi da je upravo zbog svojih otvorenih stajališta osvojila srca cijele Amerike. Pričala je otvoreno o svojoj prvoj trudnoći, o porodu, o bračnoj sreći, seksu i ljubavi s Ashtonom, o njihovoj kćerki Wyatt koja ima oko 22 mjeseca, o novoj trudnoći, o dojenju te je nedavno opet zapalila javnost svojim stavom o odgoju svoje djece.

Miljenica među mamama trenutno promovira film Bad Moms (ne možemo ne zamijetiti da se u potpunosti posvetila majčinstvu), a javnosti je nedavno ispričala kako namjeravaju odgojiti svoju djecu.

Svi mi možda mislimo da će djeca slavnih neminovno postati zlatna holivudska mladež koja će od prvih koraka naučiti rasipati se novcem, uživati u smaragdima optočenim tenisicama i kupajući se u mlijeku, no Mila očito nije jedna od takvih roditelja.

 Kako je ispričala nedavno, a cijela je priča objavljena i na nama omiljenom portalu Babble.com - "Moja djeca neće biti ni rasipna ni razmažena. To smo se Ashton i ja već odavno dogovorili. Pa makar živjeli u Hollywoodu ima da odrastaju i žive kao prosječni Amerikanci jer niti ja niti Ashton nismo imali bog zna kako bogati djetinjstvo. Oboje smo odrasli u relativno siromašnim obiteljima, a sve što danas imamo zaradili smo svojim trudom, radom, s mukom. Jako dobro znamo koliko jedan dolar vrijedi i koliko se za njega moraš potruditi da ga zaradiš.


Mila Kunis je inače rođena u Ukrajini, u gradiću Chernivtsi, a kada je imala samo 7 godina emigrirali su u Los Angeles sa samo 250 dolara u džepu. Bio je to jako težak početak, ali morali su otići bez obzira što su joj roditelji u to doba bili prilično uspješni u Ukrajini. S obzirom da relativno dobro poznamo uvjete koji su tada vladali u hladnoratovskim zemljama, ne čudimo se prebjegu.

Njen je tata u Ukrajini bio inženjer mehanike, a u Americi je startao kao vozač taksija. Majka joj je pak u školi predavala fiziku, a kada su došli u Ameriku nakon podužeg traženja posla zaposlila se u ljekarni. "Bilo je dana kad smo jeli samo juhu od ketchupa - bilo nam je stvarno teško i to je nešto što ne želim da moja djeca ikada osjete.", izjavila je nastavljajući priču o svom djetinjstvu u Americi.

Za razliku od mojih vršnjaka ja nikada nisam dobila nikakav džeparac, čak ni kada sam naporno radila da pomognem svojoj majci u kućanskim poslovima. zapravo, nikada nisam ni očekivala da za to budem plaćena kao što to današnji klinci čine. Bilo mi je sasvim normalno da radim po kući koliko mogu.

Ponekad sam za rođendan ili za Božić uz poklone dobila i nešto novca koje sam doslovno rastegnula na cijelu godinu da si tu i tamo kupim neku sitnicu. Prvu malu plaću dobila sam kad sam imala oko 10 godina i pomagala sam susjedi oko njenih troje djece, a već sa 14 godina bila sam prava babysitterica koja je sama čuvala tuđu djecu, čistila njihove domove te tri dana u tjednu, uz školu, pomagala mami u trgovini.

Kada danas to nekome spomenem svi se zgražaju na to kako mi je itko tada dozvolio da tako mala toliko već radim, ali to su bila druga vremena i nama je stvarno trebala i moja ruka da živimo ako ne dobro, onda barem relativno pristojno. I zapravo kada se danas osvrnem na ta vremena moram priznati da mi je užasno drago što sam imala baš takvo djetinjstvo. Nije mi bilo loše, bila sam dijete i ništa mi nije bilo teško, ali sam zato naučila jako važnu lekciju - da mi nitko ništa ne treba dati. Da sve što trebam mogu si priuštiti ako ću se potruditi i zaraditi sama svoj novac. To je ostalo toliko duboko ukorijenjeno u meni da mi ne pada na pamet sada razmaziti svoju djecu tako da im pružim baš sve što ja tada nisam imala.

Često se ja i Ashton šalimo da ćemo im jako dobro dati do znanja koliko mama i tata imaju dolara, ali da su oni i dalje vrlo siromašni. I neka tako i ostane. Nećemo ih hraniti srebrnom žlicom, iako bi ih mogli kupiti na gomile. Neka shvate da će se za svoje srebrne žlice morati itekako potruditi sami."

Kada se zato sjetimo Kardashianke, Beyonce i svih ostalih rastrošnih zvijezda shvaćamo da su Mila i Ashton doista dvije igle u plastu sijena. Zato ih i volimo!

 

Pročitajte više