Mislite li da vaše dijete treba ovakav brojač riječi?

Screenshot: Youtube

BROJAČ riječi. Da, dobro ste pročitali. Jer eto i takva se napravica od travnja ove godine može naći na globalnom tržištu. Ako vas zanima čemu služi brojač riječi, objasniti ćemo čemu služi, a ukoliko u cijeloj toj priči pronađete logiku, slobodno je naručite svom djetetu. 
 
Trenutno na popustu košta "samo" 169 dolara, a može se naručiti ovdje
 
Ako do sada niste znali, smatra se da bi djeca do navršene četvrte godine trebali čuti 30 milijuna riječi, i to, kako proizvođači ove napravice znane kao Starling kažu - "Kako bi vaše dijete već u vrtiću moglo biti jedan od najbolji čitača te kako bi tu visoku poziciju mogli održati tijekom cijele osnovne škole. 
 
Tu su tezu iznijeli istraživači sa Stanford Sveučilišta koji kažu kako mozak djeteta  u njegovih prvih 1.000 dana života odradi čak 82 posto potrebnog razvoja. Govorimo li o razvojnim mogućnostima dječjeg govora,  vjerujemo da se svi možemo složiti kako djeca tu vještinu stječu slušanjem i ponavljanjem pa ako im se tijekom njihovih prvih godina života sustavno plasiraju jedno te iste riječi - dijete će nakon tog roka imati znatno manji vokabular od djeteta koje je bilo izloženo bogatijim rječnikom. 
 
Tu stoga nastupa ova mala napravica koja će biti povezana s vašim pametnim telefonom te ne samo da će brojati riječi koje dijete čuje gdje god se nalazilo (vrtić, parkić, obitelj, kod susjeda...) već će vam, kada to bude potrebno, signalizirati da neke riječi koje je dijete uspjelo čuti (iz vašeg razgovora koje jest ili nije bilo upućeno djetetu) ponovite na neki drugi način. Ukoliko se radi o teže razumljivim, dužim riječima, aplikacija će vas navoditi da tu riječ ponavljate sporije i s veselijim tonom glasa kako bi i takve "velike i pametne" riječi vaše dijete lakše zapamtilo. 

Ukoliko je pak vaše dijete u jednom trenutku bilo "bombardirano" s previše tepanja, sada ćete i to moći ispraviti. 
 
Dakle, kako biste bili sto posto sigurni da će vaše dijete tijekom njegovog najvažnijeg perioda razvoja imati prilike čuti zaista širok izbor riječi, a nije da ćete baš više od tri godine hodati za njim i stavljati recku za svaku novu riječ koju će čuti, ostaje vam mogućnost nabavke ovog modernog brojača riječi. 
 
Aparatić stiže u obliku zvjezdice te se može lako pričvrstiti na dječju robicu. 
 
Više o proizvodu, njegovoj namijeni i prednostima možete vidjeti u videu:

 
 

Pročitajte više