Mladoj mami nitko nije ponudio mjesto u metrou dok je dojila bebu

Foto: Profimedia

Mnogima je uobičajeno ponuditi mjesto za sjedenje trudnicama, majkama s bebama i malom djecom te starijima u javnom prijevozu, ali to nije bio slučaj s Samanthom Holmes.

29-godišnjakinja se zatekla u londonskoj podzemnoj željeznici kada je njezina dvomjesečna kći ogladnjela. Međutim, nitko od putnika to nije primijetio niti je obraćao pozornost.

"Bilo je oko 19 sati kada smo se vraćali doma. Moja kći je počela neutješno plakati. Prvo sam stajala i mislila da će mi netko ponuditi mjesto jer je postala histerična. Na koncu sam suprugu rekla da je moram nahraniti", ispričala je Samantha.

Dok je stajala i dojila dijete, zamolila je supruga da je fotografira jer nije mogla vjerovati da je suputnici ignoriraju.

"Dovoljno je teško samostalno održavati ravnotežu, a kamoli dok pritom dojite dijete. Osjećala sam se nevidljivom. Svi su imali pognute glave", dodala je.

Iako je Samanthi dojenje ugodno, smatra da bi slično iskustvo moglo obeshrabriti nervoznije roditelje. 

Prema web-stranici Transport for London, svi autobusi, podzemne željeznice, vlakovi i tramvaji imaju jasno označena prioritetna mjesta za svakoga tko ih treba.

Naznačeno je: "Ako se nitko sam ne ustane, pitajte hoće li vam netko ustupiti mjesto. Možete se prijaviti za bedž i karticu Please Offer Me a Seat ili bedž Baby on Board, koji će vam pomoći da dobijete mjesto ako ga trebate."

Pročitajte više