Može li Facebook biti kriv za raspad nečije veze?

Foto: Index

FEJS spaja, ali i razdvaja ljude.Tko je za to kriv? Fejs? Koliko ste samo puta čuli kako je netko rekao da mu je fejs uništio vezu? Ali sad malo zastanite i razmislite. Da li fejs zaista može uništiti jednu čvrstu i stabilnu vezu? Ne može. Dakle, nije stvar u fejsu, već u vama. Kada ste zadovoljni u postojećoj  vezi, i vaš partner vam pruža sve ono što ste oduvijek tajno priželjkivali, nitko, ali nitko ne može stati na put vašoj sreći. 

Niti jedna osoba vas ne može zainteresirati tako, na način da bi s njim ušli u ljubavnu vezu. Jer u postojećoj već imate sve. Sreću, ljubav, nježnost, pažnju. I nemate potrebu tražiti to nigdje izvan, jer nitko ne može doprijeti do vas. Ne zanima vas, nemate želja za dubljim upoznavanjem nekog, ne dopuštate tom nekom da dublje uđe u vaš život. Jer vaš život je ispunjen, ispunjen potpunim zadovoljstvom. Ne obraćate pažnju na udvaranja, već to sasiječete u korijenu, jednostavno vas ne zanima. Kada nekog iskreno i duboko voliš, s tom osobom osjećaš sigurnost, mir, i kada se s tom osobom osjećaš potpuno, nemaš potrebu u bilo kojem muškarcu išta tražiti, jer ti ništa ne nedostaje. 

Za sve je kriv fejs?!

Dakle, kada je došlo do raspada veze „zbog fejsa“, ustvari je došlo do raspada veze zbog vašeg nezadovoljstva u postojećoj. Očito niste dovoljno voljeli osobu s kojom jeste, ili niste dobivali u toj vezi sve ono što ste željeli, čemu ste težili. Veze u kojoj se nisu ostvarili vaši snovi. Veze u kojoj ste izgubili svoj identitet, postali netko tko niste. Veze u kojoj je kulminiralo nezadovoljstvo do te mjere da se okrivio fejs za nešto što je odavno postojalo ali se nije htjelo nazvati pravim imenom. Loš odnos. Odnos pun nepovjerenja, nezadovoljstva, izostanak emocija.  

Smiješno je da te netko može osvojiti preko fejsa s par lijepih riječi, dodvoriti ti se superlativima, malo ti dati pažnje i ti padaš. Razmisli gdje to sve ide? Da li je to zaista iskreno ili samo traženje zabave od strane nekog kome to nije nepoznanica? Razmisli što zaista želiš od života i kome se daješ. Nije sve u lijepim riječima, ali u djelima itekako jest. Jedno je kada ti to govori, ali nešto sasvim drugo kada to realizira. Tek tada možeš vidjeti s kim zaista imaš posla. 

Fejs spaja ljude, sjetite se samo koliko ste divnih ljudi upoznali, a koje inače nikada ne biste imali priliku. S koliko ste njih postali zaista dobar prijatelj, koliko imate zajedničkih tema, strasti, koliko vas je povezala nečija bol, ljubav ili želja za istim interesima. S koliko ste njih krenuli u neke poslovne vode, u velika prava prijateljstva? Koliko vas je spojio daleki kontinent, zemlje u koje nikada ne biste otišli da niste sreli ljude iz njih? Fejs je ipak povezao svijet, kulture, ljude raznih nacija, vjera, mišljenja. I stopio nas sve u jedno. Fejs je onoliko dobar ili onoliko loš što mi od njega očekujemo ili od njega napravimo.

Budimo iskreni 

Stoga, reći da je fejs kriv za raspad nečije veze, braka ili prijateljstva je sasvim neutemeljeno. Odnosi su i prije bili dublje poremećeni, on je samo bio točka na i. I prije fejsa su se raspadale veze, tko je onda bio kriv? Pogledajmo u sebe same i priznajmo si tko je zaista i gdje pogriješio. Sve kreće od nas, od naših očekivanja, uvjerenja. I kada se to iznevjeri u stanju smo okrivljavati nešto drugo. U ovom slučaju je to fejs. Budimo iskreni, fejs ne može  razdvojiti nešto što je već odavno razdvojeno bilo. 
 

Pročitajte više