Muškarac nazvao ženu lijenom jer se 2 godine nakon poroda ne želi vratiti na posao

Foto: Shutterstock

MUŠKARAC se požalio na svoju suprugu koja je dvije godine nakon poroda i dalje kod kuće i koja, čini se, ne razmišlja o povratku na posao u skorije vrijeme.

"Uvijek je govorila da će se vratiti na posao nakon šest mjeseci porodiljnog dopusta, koji se pretvorio u godinu dana, pa u 18 mjeseci. Dvije godine kasnije evo nas", napisao je kolumnistici Daily Maila Jane Green.

Dodao je da razumije da su "prvi mjeseci ključni za uspostavljanje veze između majke i sina, ali da njegova supruga sada ne želi ustati s kauča i učiniti bilo što".

"Cijeli dan sjedi i gleda serije, zanemaruje kućanske poslove i ponaša se lijeno. Imam dojam da se ne želi odreći takvog života. Tvrdi da je briga o djeci skupa i da bi nas više koštalo da se vrati na posao, ali ja bih bio sretniji i s dodatnim troškom, samo da je vidim kako nešto poduzima", pojasnio je.

Autorica bestselera Jane Green savjetovala je muškarcu da pokuša ustanoviti pati li njegova supruga od postporođajne depresije.

"Bilo bi dobro da obavi krvne pretrage, a ako je sve u redu, onda da se posavjetuje s nekom stručnom osobom", predložila je.

Prema Health Directu, postporođajna depresija može pogoditi jednu od pet novopečenih majki. Uobičajeni simptomi uključuju loše raspoloženje, promjene u snu i apetitu te osjećaj beznađa. Prema Američkom koledžu opstetričara i ginekologa, oko 50 posto žena koje pate od ovog stanja ne dobije dijagnozu.

Pročitajte više