"Najbolje stvari koje sam naučila s prvom bebom"

Foto: Instagram

KOLIKO god mislile da puno toga znaju, svakoj će friškoj i budućoj mami dobro doći pametni savjeti onih koje su to već prošle.

Pogotovo ako su vam dani bez nametanja i pametnih pogleda s visoka. Zato je internet zakon jer na njemu možete pronaći baš svašta. Nešto ćete odmah odbaciti, nešto će vas nasmijati, a ponešto naučiti, ali ćete moći razlučiti, bez uvrede drugima, što je važno vama.

Želite li stoga znati što su mame shvatile sa svojim prvim bebama?

Skratit ćemo priču jer realno, shvatile su puno toga, a jednoj od njih upravo se ovo učinilo važnim da to podijele baš s vama:

1. Majčinstvo je teško


Nikada nemojte posumnjati u tu frazu. Teško je, doista teško, ali će vas vaša beba stalno nagrađivati za sve što činite.

2. Kuća neće nigdje pobjeći

Došlo je vrijeme kad blistava kuća više nije i ne treba biti prioritet. Pogotovo ako pričamo o urednosti.

3. I vaša je beba mali genij

Svačija beba je genijalna, ne samo od onim mama koje to ne propuštaju svima naglasiti.

4. Spavam kao beba je čisti vic

Fraza bi ustvari trebala zvučati: Do bebe sam spavala kao beba. Ili bebe ne spavaju. Sori, naviknite se.


5. Briga i strahovi prešli su u neku ozbiljniju dimenziju


Odjednom su vam sve one ranije brige smiješne, iako shvaćate da se sad jako brinete oko puno manjih stvari. Zvuči kontradiktorno, znam, ali je tako.

6. Nisu sve žene zlonamjerne
, zato poslušajte i svoju mamu i sestru i nepoznatu mamu iz parka. Koliko god se petljale, one znaju više od vas, a vi ste dovoljno mudre da kasnije prihvatite ono što vi mislite da bi bilo pametno prihvatiti.

7. Provodit ćete puno vremena samo u maženju i držanju, a to je najdivniji osjećaj na svijetu.

8. Prijateljstva će se promijeniti, to je neminovno jer ste vi sada neka druga osoba, a taj dodatak koji sada imate u svojoj tituli bit će presudan da odmjerite kvalitetu odnosa i reducirate one koji više nisu s vama na istoj valnoj duljini.

9. Google je vaš najbolji prijatelj

Ima tu svega, znamo, i pametnog i lažnog, ali koga ćete usred noći pitati zašto vaša beba ima takvu kakicu, ako ne svog novog frenda?

10. Sad konačno znate što znači termin bezuvjetna ljubav,
a ta će vam spoznaja promijeniti pogled na život.

11. Ako ćete se ikada uhvatiti da radite stvari za koje ste prije bebe rekle "ja to nikada neću",
znajte da su baš isto to mislile sve mame. Zato, bez brige, nitko vas neće optužiti da ste licemjerne jer ni vi prije bebe jednostavno niste znale kako je to zaista imati bebu.  

Pročitajte više