Najbolji savjet za majke koje čekaju treće dijete

Foto: Instagram

NEMA ljepšeg od planiranja velike, sretne obitelji, no realnost je vrlo često daleko od snivanja, pogotovo kad čekate treće dijete, u svom već nestašnom čoporu.

Ne moramo više ni spominjati razliku između prvog i drugog djeteta, odnosno prve i druge trudnoće. Majke koje već imaju dvoje djece točno znaju na što se cilja, a iako i trudnoća i odgoj možda jesu slični, razlika se najviše očituje u očekivanjima roditelja te njihovoj većoj bezbrižnost spram mnogih stvari koje se tiču djece, pa čak i njihove sigurnosti.

"Kad sam rodila drugo dijete počela sam shvaćati ono što su mi drugi govorili, da će s drugim sve biti lakše. I doista. Unatoč tome što je moje drugo dijete od rođenja imalo malih zdravstvenih problema, puno smo lakše uhvatili zdrav ritam te se snašli kao da nas više ništa ne može iznenaditi. Čak ni treća trudnoća", napisala je jedna mama koja je svojim iskustvom htjela još jednom potvrditi savjete koje je i sama dobila dok je čekala treće dijete i time dokazati da je to zaista zlata vrijedan savjet.

"Razlika između brige oko djece možda će se najbolje vidjeti kroz ovaj svakodnevni primjer: kad sam vidjela naše treće dijete da doslovno jede stvari s poda, nisam ga zaustavila. S prvim mi se to sigurno ne bi nikada dogodilo jer ne bi ni imalo priliku dohvati hranu koja je pala. S drugim bih pripazila da hranu ipak ne stavi u usta, dok sam s trećim samo nastavila gledati kako slatko jede i pritom se ne događa baš ništa", opisala je svoje iskustvo, a sve je to zbog, kako kaže, najboljeg savjeta koji je dobila s trećim djetetom. 

A on glasi: "snizite očekivanja i spustite standarde, ne tek toliko, već duplo. Ako će vaša djeca biti sita i sretna, to je najbolji znak da činite sjajan posao". 

Za sve ostalo tu je "selo" i vrijeme u kojem će baš sve doći na svoje.

Pročitajte više