Najčešća pitanja koja mame guglaju po roditeljskim portalima i forumima

Foto: 123rf

MOŽDA se pronađete u ovoj statistici jer mame na portalima i forumima često traže savjete i puno ih toga zanima na svakodnevnoj bazi.

Tu i tamo rasprave krenu krivim tokom, zbog čega se čini kako većina "odgojnih" pitanja ne može proći bez svađalačkog tona, međutim, kad su na stvari najinteresantnija pitanja, tu je, čini se, svaki odgovor zlata vrijedan. 

Zaključak je to koji je donijela ekipa s portala Pure Wow, gdje su pokušali odgonetnuti kako se mame (i tate) ponašaju na takvim forumima te što ih zapravo najviše zanima. 

Sudeći prema njihovom istraživanju ovo su najčešća pitanja, ali među američkim roditeljima: 

1. Koliko košta dadilja? 

Amerikanke, s njihovim minimalnim roditeljskim dopustom, najviše muči pitanje koliko bi trebali platiti dadilju, kako izdržati život s takvim troškom, treba li dadilja samo čuvati dijete ili brinuti o kućanstvu... To su pitanja koja očito najviše muče mlade mame u Americi, a iako se s tom temom naše majke ne moraju susretati u tolikoj mjeri, ostale su nam teme prilično "zajedničke". 

2. Kako pomoći bebi da (bolje) spava? 

Ne biste vjerovali, ali društvene su mreže prepune grupa za pomoć boljem spavanju beba, a svaka od njih ima pozamašan broj članova te svi oni zapravo žele pronaći najbolji odgovor na pitanje kako da bebe spavaju bolje i duže? Šteta je jedino što tako univerzalno pitanje koje zanima toliko mnogo mama nema i univerzalan odgovor. 

3. Kako svezati maramu? 

Još jedno jako često pitanje u ovom modernom dobu je kako svezati maramu, jer je nošenje beba u marami toliko popularno. Iako se na brojnim roditeljskim kanalima i grupa može naći pregršt odgovora, mame po ovom pitanju čini se najviše vjeruju YouTubeu gdje tutorijali sa savjetima o različitim stilovima vezivanja marama zarađuju milijunske poglede i lajkove. 

4. Zašto moje dijete ne želi jesti ništa osim kruha? 

Ako je i vaše dijete izbirljivo za stolom odmah ćete shvatiti zašto je ovo pitanje među najtraženijima. Zato su na društvenim mrežama sve popularniji profili i "stručnjaci" koji objavljuju recepte s jelima koja su zdrava, a prilagođena dječjim težnjama. 

5. Je li moje dijete normalno? 

Zbog svih modernih savjeta i naputaka o djeci, roditelji se često pitaju jedno nevjerojatno pitanje: "Je li moje dijete normalno?" Dokaz nismo morali dugo tražiti jer, ako ukucate u tražilicu jednog od najpopularnijih svjetskih portala za roditelje i djecu, Baby Center, na obično pitanje "je li normalno" izletjet će vam više od 1.300 različitih pojmova poput: je li normalno da moje dijete puže unatraške, je li normalno da dijete želi jesti pseću hranu ili je li normalno da moje dijete stalno laže, čak i o događajima kojima sam bila svjedok....

I kako kažu na portalu Pure Wow, odgovor na sva ta pitanja je isti - da, normalno je, isto kao što je i normalno da se roditelji pitaju baš to. 

 

Pročitajte više