Nakon 14 pobačaja osvojili tretman medicinski potpomognute oplodnje pa dobili bebu

Foto: Pixabay (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

JASON I JO Scollen nakon 14 pobačaja i bezbroj tretmana medicinski potpomognute oplodnje pukom srećom su dobili djevojčicu.

Naime, ovaj par se uključio u darivanje časopisa IVF Babble na Facebooku, u sklopu kojeg se mogao osvojiti besplatan tretman medicinski potpomognute oplodnje na Cipru.

"Više nismo imali sredstva, bili smo financijski i emocionalno iscrpljeni i odlučili okušati sreću", ispričala je Jo za Mirror.

Par je počeo raditi na bebi 2000. godine. U jednom trenutku su im liječnici savjetovali da odustanu. Jo nije imala problema sa začećem, ali niti jednu bebu nije mogla zadržati više od 14 tjedana. Ipak, oni nisu gubili nadu.

"U trenutku očaja sam kliknula mišem i odlučila sudjelovati u darivanju. Izgubili smo 14. bebu, mislila sam da nam dijete jednostavno nije suđeno. Onda je stigla e-mail obavijest da sam osvojila tretman", priča ova 47-godišnjakinja. 

Jason i Jo su putovali 36 sati do klinike na Cipru u kojoj su osvojili tretman. Prvi ciklus nije bio uspješan zbog greške koja je nastupila prije faze implementacije pa im je ponuđen još jedan. Tjedan dana kasnije doznali su da će postati roditelji. 

Jo je rodila djevojčicu Jessicu Rose, koja sada ima 13 mjeseci. 

"Nisam mogla vjerovati da je tu, da je s nama. Ali bila je stvarna", prisjetila se Jo koja svoju priču dijeli kako bi drugim parovima koji prolaze kroz sličnu situaciju pokazala da uvijek postoji nada.

Pročitajte više