Nakon dječje svađe na toboganu mama napisala otvoreno pismo i postala prava heroina

Foto: 123rf

JEDNA klasična slika u parku postala je virtualni hit nakon što je mama jednog dječjaka napisala otvoreno pismo drugoj majci koja se umiješala u mali dječji sukob na toboganu u kojem su sudjelovali sin i kćer obje majke. I to doista ne bi bio nikakav poseban slučaj da majka Karen Alpert iz Chicaga nije očitala “bukvicu” koju bi zaista trebali pročitati.

Njen je sin, naime, ostao kod tobogana dok je Karen u tom trenutku bila s druge strane parkića i tješila sinovog prijatelja koji je bio s njima, pao je i plakao.

Njen se sin u to vrijeme pokušavao popeti na tobogan na kojeg se penjala još jedna djevojčica i tada je začula tu drugu mamu kako pokušava disciplinirati njenog sina. To je bio povod da majka majci kaže što misli, a poruka će vas silno iznenaditi.

“Draga ženo koja si pokušavala danas disciplinirati moje dijete, moram ti nešto reći:

Okej, prvo da nešto raščistimo. Znam da je moj sin bio malo grub jer je gurnuo vašu curicu i to zato što je on pravi maher u penjanju, a vaša je curica stalno zapinjala, kretala, pa stala pa nikako da se popne. On to baš ne može podnijeti jer je brz i jako spretan, očito puno spretniji od vaše curice pa je jednostavno krenuo prestići jei tako ju je gurnuo. Onda je ona naravno počela plakati jer nije navikla da netko tako postupa s njom i vjerujem da ju je guranje boljelo i fizički i psihički,i baš mi je žao, stvarno vam to priznati.

Žao mi je , i ispričavam se što u tom trenutku nisam bila uz njega. Jednostavno, bila sam s njegovim malim prijateljem koji me trebao , ali da li to vama stvarno daje za pravo da VI budete ta koja će disciplinirati moje dijete??



Draga mama – da – daje vam pravo. I bili ste u pravu!

Zato vam ovo i pišem jer vam je se jučer nisam stigla zahvaliti.

HVALA VAM jer ste opomenuli moje dijete dok ja nisam boila u njegovoj blizini. HVALA VAM što ste mu rekli da prestane jer znate što – ja se stvarno ne ljutim ako će ijedna odrasla osoba i drugi put učiniti isto s obzirom da smo svi mi roditelji ipak odrasle osobe i zbog toga smo pametniji od djece. Ne kažem da želim da netko nepoznati urla na moje dijete, diže ruke na njega ili se petlja u odnos između mene i njega, ali ako ja u tom trenutku nisam uz njega, slobodno budite normalna odrasla osoba i disciplinirajte ga. Dajte mu do znanja da ne smije gurati tuđu djecu, biti siledžija, da ne smije bacati kamenčiće na druge ili dosađivati svima oko sebe.

Pretpostavljam da bi se mnoge današnje mame na mom mjestu jako razljutile na vas u tom trenutku, jer vi niste njegova mama, ali ja stvarno smatram da u tom trenutku niste ni mogli ni smjeli postupiti drugačije.

Žao mi je što nisam bila uz vas tamo da ja napravim to što ste napravili vi i zato vam želim reći jedno veliko HVALA što se u tom trenu odradili moj posao.

Iskreno,

Majka "onog" dječaka.

Sumnjamo da je žena u parku, tko god da je, očekivala da bi ikada mogla dobiti ovakvo pismo, a kako je ono u kratkom vremenu podijeljeno više od 400.000 puta, možda ga je uspjela pročitati.

Što vi mislite o ovakvoj zahvali? Biste li i vi reagirali isto?
 

Pročitajte više