Našli smo najbolje male robotičare u Hrvatskoj. Idu na svjetsko natjecanje u Maroko

Foto: Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

ROBOTIČARI iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Prigorju Brdovečkom na regionalnom natjecanju Adria First Lego League, održanom u Ljubljani 18. ožujka, ostvarili su najbolji plasman među hrvatskim ekipama. Time su se kao jedini predstavnici iz Hrvatske plasirali na svjetsko natjecanje First Lego League Morocco Open Invitational 2023., koje će se održati u Maroku od 18. do 21. svibnja.

Riječ je o natjecanju koje okuplja 679.000 natjecatelja iz 110 država svijeta, a ovogodišnja tema je "SuperPowered". Cilj je potaknuti djecu da razmisle i istraže put kojim prolazi energija prije nego što dođe do njih, od različitih izvora električne energije, skladištenja i prijenosa energije do potrošnje i upotrebe u svakodnevnom životu. 

Članovi ekipe IBM Regoč u natjecanju će sudjelovati projektom Solarni punjač mobitela, koji je namijenjen za kratko dopunjavanje baterije mobitela na područjima gdje se okupljaju djeca i mladi.

Kako bi ekipa otputovala na svjetsko prvenstvo, skuplja donacije. Naime, predviđeni troškovi odlaska iznose oko 15.000 eura, koje moraju osigurati do 18. travnja 2023. Polovicu iznosa već su skupili od osnivača škole - Zagrebačke županije i Općine Brdovec. Tim sredstvima su uplatili kotizaciju za sudjelovanje u natjecanju. U prikupljanju druge polovice iznosa možemo i mi pomoći. Ako prepoznajete potencijal i trud učenika i mentora, donacije možete uplatiti na račun škole naveden u nastavku.

IBAN: HR 82 2360000-1101393251

Poziv na broj: 75150034608

Opis plaćanja: donacija ROBOTIKA

Više detalja pronađite ovdje.

Pročitajte više