Neobične stvari koje bebe rade dok su u maternici: Mokre, plaču...

Foto: Pexels/RODNAE Productions

NE MORATE biti stručnjak za trudnoće da biste znali da bebe u trbuhu mogu štucati i sisati palčeve.

No osim toga, što bebe rade u maternici?

Mokre li bebe u maternici?

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan. Da, bebe mokre u maternici. Zapravo, to jako često rade. Zapravo, vjerujemo da ste čuli za plodnu vodu? Upravo to je dječja mokraća. U vrijeme kada se dijete rodi, gotovo 100% amnionske tekućine koja ga okružuje zapravo je urin. Kad se djetetovi bubrezi u potpunosti formiraju, što se otprilike poklapa s krajem prvog tromjesečja, beba će početi gutati amnionsku tekućinu, izlučivati ​​je u obliku mokraće i ponovo gutati, navodi The New York Times. 

Dišu li bebe u maternici?

Ako se pitate kako bebe dišu u maternici, odgovor je pomalo složen. Bebe u maternici ne dišu na isti način kao i mi, budući da se u njoj nalazi tekućina. Prije rođenja, bebe dobivaju kisik od majke putem pupkovine, ali čine pokrete slične udisanju pripremajući se za prvi udah zraka.

Vrše li bebe veliku nuždu u maternici?

Bebina prva stolica obično dođe u roku od 24 sata od rođenja. Zove se mekonij i sastoji se od stanica, lanuga i plodne vode. Većinu vremena bebe ne kakaju u maternici, ali to se ponekad ipak događa, pogotovo ako dijete nije rođeno na vrijeme ili je podvrgnuto stresu prije ili tijekom porođaja. Ako se to dogodi, vaš će liječnik neko vrijeme nakon porođaja htjeti nadzirati bebu kako bi osigurao da ona nije udahnula mekonij u pluća, što bi moglo izazvati infekciju.

Plaču li bebe u maternici?

Studija iz 2005. otkrila je da bebe doista plaču u maternici. Ovo može biti potresno doznati, ali budite sigurni da je, iako beba može iskusiti neke negativne emocije i dok je u maternici, neprestano tješi okruženje u kojem se nalazi.

Gledaju li bebe u maternici?

Unatoč činjenici da je vid posljednje osjetilo koje će dijete razviti tijekom svog boravka u maternici, bebe mogu i otvarati oči - i vidjeti! Beba će prvi put otvoriti oči oko 26. tjedna trudnoće, navodi Little Things.

Pročitajte više